Sevim Tekin Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi

Sevim Tekin Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi
Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Researching European and Cultural Heritage to Share”in ilk hareketliliğini 11-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Adana

sevim-tekin-anadolu-lisesi-1.jpg

Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Researching European and Cultural Heritage to Share”in ilk hareketliliğini 11-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirdi.

Avrupanın kültürel miraslarının araştırılması ve korunması konulu projenin ilk hareketliliği olan Türkiye Hareketliliği katılımcı 6 ülkenin öğretmenlerini bir araya getirdi. Proje ortakları Fransa, İspanya, Portekiz, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’dan 15 Öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, öğretmenlerin kültürel miras ile ilgili konuları ders programlarına dahil ederken yararlanabilecekleri teknikler, müze eğitimi, Adana’nın mimari, gastronomik, doğal kültürel mirasları konularında eğitim faaliyetleri ve atölye çalışmaları gerçekleştiren öğretmenler, üç günlük verimli bir programın parçası oldular.

Etkinliğin ilk gününde Adana’nın kültürel mirasları konusunda bilgilendirilen katılımcılara proje ekibinde yer alan Esra Özkılınç Şahin tarafından Yağ Camii, Saat Kulesi, Ramazanoğlu Konağı, İmam Hatip Okulu, Ulu Cami, Taş Köprü, Merkez Park, Sabancı Merkez Camii hakkında bilgi verildi.

Hareketliliğin ikinci gününde katılımcılara Dr. İnanç Eti tarafından kültürel mirasın öğretiminde yaratıcı drama, kültürel mirasın öğretiminde proje tabanlı öğrenme, kültürel mirasın öğretiminde sorgulamaya dayalı öğrenme, kültürel miras hakkında bir ders planı planlama konularında eğitim verildi. Yaratıcı drama etkinliklerinin gerçekleştirildiği, kültürler arası bağların varlığına ve aktarımının önemine dikkat çekildiği faaliyetlerde öğretmenler özellikle sınıf içi eğitim etkinliklerine kültürel mirasın aktarımı ve korunması konularını nasıl dahil edebilecekleri konusunda bilgi sahibi oldular.

Hareketliliğin üçüncü ve son gününde ise katılımcılara Adana Arkeoloji Müzesinde proje yürütücüleri Şerife Yüksel ve Özlem Boğa tarafından Müze Eğitimi konulu bir faaliyet düzenlendi. Müze eğitiminin tanımı ve önemi ile ilgili bilgi paylaşılan etkinlikte üç adet atölye çalışmasına yer verildi. Okullara alternatif birer eğitim ortamı olan müzelerin eğitim öğretim faaliyetlerinin bir parçası olarak kullanımının öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenme ortamları sunacağı, onların atristik zevkleri, estetik duyguları ve tarih bilinçlerinin oluşmasına katkıda bulunacağı bilgileri paylaşıldı. Proje ekibinde yer alan Pervin Soysal ise gastronomik mirasımızın bir parçası olan yoğurt yapımı ve kışlık zeytin hazırlama üzerine bir workshop gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal ve okul müdürü İdris Tel’in de katılımlarıyla gerçekleştirilen kapanış töreninde katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Aynı zamanda Erasmus Günleri kutlamalarına da denk gelen hareketlilik sırasında son gün etkinliği olarak kutlamalara da yer verildi.

İki yıl sürecek projenin ikinci hareketliliğinin tüm ortak ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 29 Kasım – 3 Aralık Tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.