Şener'den şok benzetme?

Şener'den şok benzetme?
Bağımsız aday olarak seçimlere giren ancak seçilemeyen Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan için bakın neler söyledi...Sivas'tan bağımsız milletvekili...



Bağımsız aday olarak seçimlere giren ancak seçilemeyen Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan için bakın neler söyledi...

Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan ancak meclise giremeyen Abdüllatif Şener, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede 3'üncü kez iktidar olan Recep Tayyip Erdoğan'ı Hitler'e benzetti.

 

Paşabahçe Kütük Ev'de basın toplantısı düzenleyen Eski Başbakan Yardımcılarından Abdüllatif Şener, seçim sonuçlarına bakıldığında en büyük oy artışının BDP listesindeki bağımsızlar olduğunu vurgulayarak, "İnsanların kendi geleceğiyle ilgili vermiş oldukları kararlar, oluşan algıları ve kurguları çerçevesinde sonuçlanmaktadır. Eğer seçmenin algısı ve gelecekle ilgili kurgusu saptırılmışsa, küresel ve ulusal iletişim ve güç merkezleri tarafından yönlendirmelerine uygun oluşan algı ve kurgular sonunda seçim sonuçlarını da aynı şekilde ortaya çıkaracaktır. Bu seçim de bu şekilde neticelenmiştir. Seçimlerin genel değerlendirmesini yapmam gerekirse, çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Ama bu seçimler göstermiştir ki Türkiye'de yaşayan 74 milyon insan bütün seçim boyunca söylediğim gibi birlik ve beraberlik içerisinde olmalıdır. Ülkemizin bütünlüğü her şeyin önündedir. Anca sindirilen ve yükselen değerlerin var olduğunu görmüş olmaktan üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu seçim sonucunda en büyük oy artışını BDP listesinden seçilen bağımsızlar gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla bu seçim sonuçları göstermiştir ki Türkiye'de var olan toplumun en dinamik kesimi Kürtlerdir" dedi.

ŞENER: "BÜYÜK HEYECANLAR OLUŞTURAN SİYASİ HAREKETLERİN TAMAMI ÜLKELERİNİ FELAKETE SÜRÜKLEMİŞTİR"


Şener, coşkulu bir şekilde iktidara gelenlerin çoğunlukla coşkulu felaketler getirdiğini ileri sürerek,
Hitler ve Saddam örneğini verdi.

Şener, "En saçma düşünceler bile yeri geliyor tüm kitleleri peşinden sürüklüyor. Yeryüzünde büyük heyecanlar oluşturan önemli siyasi hareketlerin tamamı ülkelerini felakete sürüklemiştir.
Hitler'den daha coşkulu bir lider yoktu. 20. yüzyılda Hitler'den daha coşkulu iktidara gelen bir lider yoktu. Ama Hitler'in o karizmatik haliyle oluşturduğu siyasi yelpaze ve coşkunun arkasından Alman milleti tüm tarihi boyunca hiç çekmediği acıları, ızdırapları, parçalanmayı ve elemi çekmiştir. Saddam bir zamanlar Irak'ta efsaneydi. Ama coşkularla her yerde karşılanan o efsane Irak halkına, tarihinin en büyük acılarını çektirmiştir. İnsanlık tarihi coşkulu yönetimler devrinin her zaman coşkulu güzellikler değil çoğu kez coşkulu felaketler getirdiğini göstermiştir" ifadelerini kullandı. Abdüllatif Şener, hiçbir Sivaslı siyasetçinin kendisinin bulunduğu konuma gelemediğini belirterek, "Sivas tarihinde siyasetin en üst basamağına çıkmış kişi benim. Çok partili siyasi hayata girdiğimiz günden bu güne kadar siyasetin basamaklarında yürüyerek belli bir noktaya ulaşmak isteyen insan benim geldiğim noktaya ulaşmamıştır. Başbakan yardımcısı olarak görev üstlendim. Daha önceki hiçbir politikacı bu noktaya gelmemiştir" dedi.

Bundan sonraki siyasi hayatına nasıl devam edeceğinin sorulması üzerine Şener, "Partimizin karar organlarıyla, il başkanlarıyla toplanacağız, durum değerlendirmesi yapacağız ve kararımızı vereceğiz" şeklinde cevap vererek ilk işinin Ankara'ya gider gitmez Barrington Moore'nin 'Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Temelleri' isimli kitabı okumak olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.