'Sen daha demokrasiyi anlamamışsın..'

'Sen daha demokrasiyi anlamamışsın..'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş. Ya ben patron değilim zaten. Patron millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın." dedi.

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, "Hollanda diyor ki oradaki beyefendi, 'bu ülkenin patronu biziz' diyor. Altına da bu fakirin resmini koymuş, üstüne de çarpı işareti... Ya ben patron değilim zaten. Benim ülkemin patronu millettir, millet ey Rutte. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın, bence demokrasiyi öğren." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atv ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 

Ülkerlerin patronunun millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir başbakan, patron olamaz. O ülkelerin patronu, demokrasilerde millettir. Bir defa 'patron benim' demek, milletine saygısızlıktır. Zaten bunlarda saygı yok ki ve biz bu ülkede hiçbir zaman patron olmadık, biz bu ülkede efendi de olmadık." diye konuştu. 

"Gensoru ve güvenoyu meselesi iktidarları tehdit etmiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk oylamasıyla ilgili, "İkide bir bu gensoru meselesi ve güvenoyu meselesi, bunlar tabii ki hep iktidarları tehdit etmiştir. Şimdi bu tehditler, bir defa artık hükümet -ki artık yürütme zaten başkanda- böyle bir tehditle baş başa olmayacak. Daha rahat bir şekilde kurduğu ekip dışarıdan zaten, içeriden değil, bununla beraber çok daha rahat yürüme imkanını sağlamış olacak. Güvenoyu uygulaması nerede olacak? İşte o 5 yıl var ya, geldiğinde mevcut ekibe eğer 'yürü' diyorsa güvenoyunu almış demektir, 'yürü' demiyorsa sen demek ki güvenoyunu alamadın." dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.