Şehitler ayında unutulmadılar?

Şehitler ayında unutulmadılar?
İsrail askerlerinin Gazze'ye insani yardım götüren 'Mavi Marmara' gemisine saldırısında hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım, mezarları...



İsrail askerlerinin Gazze'ye insani yardım götüren 'Mavi Marmara' gemisine saldırısında hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım, mezarları başında anıldı.

Şehit Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım'ın Edirnekapı Mezarlığı'ndaki mezarlarındaki anmaya şehitlerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Grup önce Mihrimah Camii'nda sabah namazı kıldı. Ardından Edirnekapı Mezarlığı'na geçildi. Burada Kur'an-ı Kerim okundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, 'Şehitler ayı' olması dolayısıyla böyle bir anma düzenlediklerini söyledi. Kutluay, "Her iki kardeşimiz de şehit oldu. Onların hatıralarına sahip çıkarak, şehitlerimize dualar etmeliyiz. Ayrıca Mavi Marmara şehitlerimizin yanı sıra Afganistan'daki yetimhane çalışmamızı organize etmek için bölgeye giden ve uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız ile başka bir şehidimiz Metin Yüksel de burada yatıyor. Onlar için de dua ediyoruz" diye konuştu. Etkinliği organize eden Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ise "Onların bize emanet ettiği değerleri yaşatmalıyız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.