Şehit babası: Kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadım...

Şehit babası: Kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadım...
Hakkâri'deki çatışmada şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Metin Can'ın babası Güngör Can, cenaze töreninde AK Partili Kürşad Tüzmen'e yapılan saldırının...

Hakkâri'deki çatışmada şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Metin Can'ın babası Güngör Can, cenaze töreninde AK Partili Kürşad Tüzmen'e yapılan saldırının kendisini üzdüğünü söyledi.

Kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadığını vurgulayan acılı baba, sağduyu mesajı verdi: "Türk-Kürt kardeştir. Kürt kardeşlerim, bizi birbirimize düşüren bu güçlerin oyununa gelmemeli."

Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde taziye ziyaretlerini kabul eden Can, şehit cenazesi sırasında meydana gelen olayları değerlendirdi. Baba Can, Kozan'ın 26. şehidini uğurladığını, artık vatandaşın boğazına kadar dolduğunu kaydetti. Şehit töreninde yaşanan olaylara üzüldüğünü belirten acılı baba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın bir milletvekili ve bir eski bakana tepki göstermesine üzüldüm. Ben hiç kimseyi 'tepki gösterin' diye çağırmadım. Vatandaş şehidine sahip çıktı. Benim içim yanıyor. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Şehit babalığını bana nasip ettiği için Allah'a da şükrediyorum. Vatan sağ olsun, ordu sağ olsun. Bir oğlum var, o da feda olsun. Onu da bu vatana feda edeceğim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.