Sefa Yürükel: Türk Toprağında, Türk Düşmanına ‘Anıt’ Kabul edilemez

Sefa Yürükel: Türk Toprağında, Türk Düşmanına ‘Anıt’ Kabul edilemez
Hollanda Türkleri Konseyi Genel Başkanı Akademisyen Sefa Yürükel, “2015 yılında Ermeni lobisi tarafından Tunceli de terör örgütü ASALA’nın anıt mezarı yapıldı” dedi.

Tunceli’de, Türkiye ve Türk milleti düşmanı olan ASALA terör örgütünün anıt mezarı inşa ediliyor ve Türk diplomatlarını Şehit edenler ise ‘kahraman‘ olarak gösteriliyor diyen Yürükel, “Ermeni lobisi Türk toprağında, Türk düşmanlarına anıt mezarı inşa ettirilmiş ve mezar taşlarına da ASALA militanlarını ‘kahramanlar’ olarak yazdırmışlar bu kabul edilemez” dedi.

Akademisyen Yürükel, Açılış töreninde sözde soykırım iddiaları içeren pankartlar açılıyor. Dönemin mülki amiri, Cumhuriyet Savcısı ve diğer ilgili-yetkililer sadece izliyor. Konu ile ilgili yetkililerin derhal müdahale etmesini bekliyoruz. Türk milleti bu müstesna dönemde böyle bir rezaletle karşı karşıya kalmış ve derinden incitilmiştir. Ifadelerinde bulundu.

AGOS gazetesini kaynak gösteren Yürükel,” Tunceli’nin Nizamiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca (Harık) köyünde terörist Armenak Bakırcıyan için yaptırılan anıt mezar törenle açıldı. Törene HDP Tunceli milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin, Tunceli Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun, HDP, DBP, DHF, EMEP, ESP, DERADOST, Partizan gibi dernek, parti ve örgütlerden temsilcilerin yanı sıra Yunanistan, Fransa ve başka ülkelerden gelen Ermeni diasporası üyeleri  katıldı.

 

Nazımiye ilçesi Perisuyu Nehri üzerine kurulan Pembelik Baraj gölü kıyısına yapılan anıt mezarın üzerinde Hırant Dink’in adının yanında çeşitli zamanlarda öldürülen Ermeni teröristlerin adlerınınde yer aldığı görünüyor.

Terörist Armenak Bakırcıyan, 1980 yılında, Elazığ Karakoçan’da jandarmayla giriştiği silahlı çatışmada öldürülmesini.

Haberde 1935 yılında kurulan Tunceli ilinin adı yerine Dersim adının kullanılması ve teröristlerden ‘kahramanlar’  olarak söz edilmesi dikkat çekici,” diyerek tepki gösterdi.

Ayrıca Yürükel yetkilileri göreve davet ederek, “bu skandalın bir an önce sonlandırılması lazım” dedi.

Avrupa Türkmen Gazetesi / ÖZEL

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.