Sedat Ergin TGC Basın Senatosu Başkanı oldu?

Sedat Ergin TGC Basın Senatosu Başkanı oldu?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Senatosu Başkanlığına Sedat Ergin seçildi.TGC'den yapılan yazılı açıklamada, Nail Güreli'nin ayrılmasıyla...



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Senatosu Başkanlığına Sedat Ergin seçildi.

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, Nail Güreli'nin ayrılmasıyla boşalan Basın Senatosu Başkanlığına Sedat Ergin'in seçildiği, Basın Senatosu Başkanlık Divanının diğer üyelerinin ise İhsan Yılmaz, Ahmet Çitoğlu, Seraceddin Zıddıoğlu ve Süleyman Boyoğlu'ndan oluştuğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sedat Ergin, basın özgürlüğünün en sıkıntılı, en sorunlu dönemlerinden birini yaşandığına dikkat çekerek, demokrasiye ve basın özgürlüğüne sahip çıkacaklarını bildirdi.

Darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla gazetecilerin tutuklanmasının kaygı verici olduğunu ifade eden Ergin, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü kısıtlamalarının, otoriter ülke görüntüsünün 12 Mart ve 12 Eylül uygulamalarını hatırlattığını belirtti.

Tarihin bir akışı olduğunu belirten Ergin, ''Hiçbir şeyin tarihin akışı önünde durabileceğini sanmıyorum. O da özgürlüklerin genişlemesinden yanadır'' ifadesini kullandı.

TGC Başkanı Orhan Erinç de TGC olarak 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'ndaki sorunlu 26 maddeden 13'ünün bir bölümünü değiştirme konusunda başarıya ulaştıklarını belirtti.

Erinç, önümüzdeki yasama döneminde yasalarda insan haklarına ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki kurallara, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarına aykırı uygulamaların sona ermesini diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.