Seçmen listelerinin kaldırılması yoğunluğa neden oldu

Seçmen listelerinin kaldırılması yoğunluğa neden oldu
30 Mart 2014?te yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin muhtarlıklara asılan seçmen listeleri bugün itibariyle kaldırıldı.Son gün olması nedeniyle...

30 Mart 2014?te yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin muhtarlıklara asılan seçmen listeleri bugün itibariyle kaldırıldı.

Son gün olması nedeniyle yoğunluk yaşanırken mahalle muhtarları askı sürenin uzatılmasını istedi.

Vatandaşlar, seçmen listelerinin indirilecek olması nedeniyle nüfus müdürlükleri ve muhtarlık binalarına akın etti. Buralarda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar kayıtlarda tek tek isimlerini aradı. İsmini bulanlar ayrılırken bulamayanlar da adres güncellemesi yapmak için nüfus müdürlüklerinin yolunu tuttu.

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, ?Seçmen listeleri asıldığı günden buyana halkımızın seçmen listesine çok ciddi bir şekilde izlemesini biz çok takdire şayan bulduk. Ve mahalle muhtarı olarak yetkilileri şunu söylemek istiyorum; seçmen listemizin bir hafta daha uzatılmasının daha çok faydalı olacağını düşünüyorum? dedi.

Uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken ve askı süresinin uzatılmasını talep eden Aykut, ?Şuanda nüfuz müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluşmaktadır. Birçok vatandaşımız da adreslerini güncelleyemediler. İstanbul?da mahalle muhtarlıklarımız vatandaşlarımıza oyunuza sahip çıkın noktasında bir duyuru yaptık. Oy pusulalarınıza sahip çıkın diye uyarıyoruz. Ben buradan tüm kamuoyuna sesleniyorum vatandaşlarımıza birkaç gün daha zaman verilmelidir. Bundan önce askı listeleri daha uzun süreyle kalıyordu. Ancak bu kes böyle oldu ve bunun sebebini bilemiyorum? diye konuştu.

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurulu?nun (YSK) internet adresinde de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.