'Seçimden sonra ikinci atılım dönemi başlayacak'

'Seçimden sonra ikinci atılım dönemi başlayacak'
 Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Günay, seçimlerden sonra "ikinci atılım" dönemine...

 

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Günay, seçimlerden sonra "ikinci atılım" dönemine girileceğini belirtti.

 

ESKİŞEHİR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay, seçimlerden sonra "ikinci atılım" dönemine girileceğini belirterek, "Bu dönemde üretimde dönüşüm dediğimiz katma değeri, verimliliği yüksek üretim politikasına geçeceğiz. İnşallah yine gayri safi yurtiçi hasılamızı katlayarak devam ettireceğiz" dedi.

 

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Türkiye ekonomisinin 13 yıldır yapılan çalışmaların sonucunda makro ekonomik istikrarı sağlayan, dünyada sayılı başarılı ülkelerden biri olduğunu belirten Günay, uluslararası konferanslarda Türkiye'nin başarısının örnek gösterildiğini söyledi.

 

Günay, bu başarının altında istikrarın, bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılmasının ve mali disiplinin yattığını vurgulayarak, "Şu anda mali disiplin sağlayamamış birçok Avrupa ülkesi sorun yaşıyor ve 2008'den beri yaşadıkları krizden henüz çıkmış değiller. Türkiye bu küresel krizden bile en az etkilenen ülkelerden birisi oldu" diye konuştu.

 

Mali disiplinin devam ettiğini, finans sektörünün iyi durumda olduğunu dile getiren Günay, şu ifadeleri kullandı:

 

"Diğer ülkelere baktığımızda, dünya ortalamasına baktığımız da büyüme oranlarımız da yine göreceli olarak daha yüksek ama tabii bu bize yetmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha yüksek büyüme oranlara ulaşacağız. Seçimlerden sonra bir değişiklik beklemiyorum. Tek parti iktidarı devam edecek. 'İkinci atılım' olarak adlandırılan döneme girilecek. Birinci atılım döneminde Türkiye kendi mevcut kapasitesi, potansiyeliyle belli bir atılım yaptı. Gayri safi yurtiçi hasılamızı 230 milyar dolardan 800 milyar dolara getirdi. Şimdi 2023 hedefimiz var. 2023 hedefine kesinlikle ulaşılacak. 'İkinci atılım' dediğimiz dönemde üretimde dönüşüm dediğimiz katma değeri, verimliliği yüksek üretim politikasına geçeceğiz. İnşallah yine gayri safi yurtiçi hasılamızı katlayarak devam ettireceğiz."

 

"Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getiriyor"

 

Günay, tek parti iktidarının ekonomik anlamda Türkiye'ye katkısına değinerek, 1990'lı yıllarda 10 yıla 4 seçim ve 9 hükümet sığdırıldığını dile getirdi.

 

Söz konusu yıllarda siyasi istikrardan bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

 

"Siyasi istikrar dediğimiz tek partili bir hükümet. Dolayısıyla 2000'li yıllara baktığımızda siyasi istikrarı görüyoruz. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getiriyor. Ekonomik istikrar da siyasi istikrarı besliyor. Dolayısıyla biz 2000'li yıllardaki ekonomik başarının altında aslında siyasi istikrara sahip olmamız yatıyor. 90'lı yıllarla 2000'li yılları karşılaştırmak bunun için yeterli. Tek partili hükümetin siyasi ve ekonomik istikrara katkısını çok net yaşadık. İnşallah 2023'e ve 2050'lere kadar da istikrarlı bir ülke profili çizerek devam edeceğiz."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.