Seçim sonuçları "www.aasecim.com"da

Seçim sonuçları "www.aasecim.com"da
Mahalli İdareler Seçimi sonucunu kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı), cumhurbaşkanı seçiminde de sonuçları kamuoyuna duyuracak.ANKARA (AA) - Mahalli İdareler...


Mahalli İdareler Seçimi sonucunu kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı), cumhurbaşkanı seçiminde de sonuçları kamuoyuna duyuracak.


ANKARA (AA) - Mahalli İdareler Seçimi sonucunu kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı (AA), cumhurbaşkanı seçiminde de sonuçları kamuoyuna duyuracak.

Anadolu Ajansı, yarın gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi için çalışmalarını tamamladı.

AA, seçim özel yayınıyla, 81 il ve 923 ilçedeki seçim sonuçları ile yurt dışı seçim sonuçlarını, Türkiye'ye ve dünyaya 7 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Boşnakça-Sırpça-Hırvatça, Fransızca, ve Kürtçe) eş zamanlı duyuracak. Cumhurbaşkanlığı seçim yarışına ait son dakika bilgileri flaş haber olarak geçilecek.

-Sonuçlar özel grafiklerle aktarılacak

Vatandaşlar, cumhurbaşkanı seçimi için hazırlanan ''www.aasecim.com'' internet sitesinden, özel grafikler ve haritalar eşliğinde, Türkiye ve yurt dışı seçim sonuçlarını takip edebilecek.

Türkçe'nin yanı sıra İngilizce de hazırlanan ''www.aasecim.com'' internet sitesini, yurt içinde ya da yurt dışında yayın yapan internet siteleri, AA tarafından verilecek ''iframe'' koduyla kendi sitelerine ücretsiz entegre edebilecek.

''www.aasecim.com'' internet sitesini kendi sitelerine entegre etme talebinde bulunan internet sitelerinin mail adreslerine, sitede bulunan talep formunu doldurmaları halinde, AA tarafından ''iframe'' kodu gönderilecek. İlgili internet siteleri, AA'nın Cumhurbaşkanı Seçimi 2014 için hazırladığı harita ve grafiklerin yer aldığı ''www.aasecim.com''daki  tüm verileri, sitelerinde ücretsiz kullanabilecek.

-SMS göndererek de sonuç öğrenilebilecek

Vatandaşlar cep telefonlarından SMS atarak da seçim sonuçlarına ilişkin bilgileri öğrenebilecek. 3 büyük GSM şirketi, yapılan protokol ile AA'nın sandık başından aktardığı seçim sonuçlarını, isteyen abonelerine anında SMS olarak iletecek. Avea ve Turkcell kullanıcılarının seçim sonuçlarını öğrenmek istedikleri ilin plaka kodunu 1523'e, Vodafone kullanıcıları ise SECIM boşluk AA boşluk il plaka kodunu 7070'e kısa mesaj göndermeleri yeterli olacak.

İl plaka kodu kısa mesajla gönderilen ilin seçim sonuçları, anında abonenin telefonuna gönderilecek.

-Sonuçlar ''Twitter ve Facebook''da da duyurulacak

Öte yandan seçim sonuçları AA'nın ''TR @anadoluajansi, ENG @anadoluagency, AR @aa_arabic, RU @aa_russian, BHS @aa_balkans, KR @aa_kurdish ve FR @aa_french'' twitter ile  ''http://www.facebook.com/anadoluajansi, http://www.facebook.com/anadoluagency, https://www.facebook.com/AnadoluAgency.AR, http://www.facebook.com/AA.Kurdish, http://www.facebook.com/anadoluagencyfr'' facebook hesaplarından duyurulacak.

Anadolu Ajansı 30 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler ve 1 Haziran'da yenilenen seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktararak, medyanın ana içerik sağlayıcısı olmayı başarmıştı. AA, Türkiye'nin ilk kez halk oyuyla belirlenecek 12. Cumhurbaşkanı'nın seçimini de aynı hız ve tarafsız yayıncılıkla abonelerine aktaracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.