Seçim sonuçları milletimize hayırlı olsun..

Seçim sonuçları milletimize hayırlı olsun..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınanlar için tüm planların yapıldığını söyledi.Çelik,...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınanlar için tüm planların yapıldığını söyledi.

Çelik, 'Tampon bölge' konusunda ise "Bu meseleler çok ayrı meseleler" dedi. Çelik, merkez Seyhan ilçesindeki Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Sandık görevlileri ile tek tek selamlaşan Çelik daha sonra oy pusulasını alıp kabine geçti. Çelik, zarfı şeffaf seçim sandığına attı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, oy kullandığı okulun mezun olduğu ilköğretim okulu olduğunu belirterek, "Seçim memleketimize hayırlı olsun. İnşallah huzur ve sükun içinde vatandaşların hür tercihleri sandığa yansıyacaktır. Çıkan sonuç ülkemizin geleceğine hayılı olsun. Ülkemizin geleceği için inşallah iyi olacak." dedi. Çelik, gazetecilerin Suriye sınıra yakın, buradan kaçanların sığındığı yerlerde bir tampon bölge oluşturulmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya karşılık şunları söyledi: " Suriye'den gelen insanların insani ihtiyaçları karşılamak için Türkiye bütün planlarını yaptı. Bu gibi meseleler çok ayrı meseleler. Fakat tabi bizim buradaki net tavrımız Suriyeli kardeşlerimizin zarar görmemesi üzerinedir. Bu saldırıların durması üzerinedir. Suriye yönetimine bunu telkin ediyoruz. Bu yanlış bir yoldur. Halkın özgürlük ve demokrasi taleplerinin karşılanması gerekir. Türkiye şimdiye kadar barış içinde bir geçiş sürecini savunmuştur. Ama şu anda ortaya çıkan bu saldırılar, katliama dönüşen, insanların üzerine tank birliklerinin sürülmesi gibi bir takım operasyonlar kesinlikle kabul edilemez. Bizim partimiz burada Suriyeli kardeşlerimizin yanındadır."




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.