Sayıştay üyesi misafir sanılınca...

Sayıştay üyesi misafir sanılınca...
23 Nisan kutlamaları için TBMM'de düzenlenen özel oturumda, Resmi Erkan Locası'nda oturan başörtülü Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, yanlış yere oturdu...




23 Nisan kutlamaları için TBMM'de düzenlenen özel oturumda, Resmi Erkan Locası'nda oturan başörtülü Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, yanlış yere oturdu sanılarak locadan çıkartıldı. Özel oturum için Meclis Başkanı'nın davetlisi olarak gelen Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, Yüksek Yargı Başkan ve üyelerine ayrılan locaya oturdu. Antalya Devlet Hastanesi Başhekimi olan eşi Muzaffer Eroğlu ile locaya gelen Necla Eroğlu'nun başörtülü olması dikkat çekti. Eroğlu'nun başörtülü oluşu gazetecilerin de ilgisini çekti. Foto muhabirleri objektiflerini locaya çevrildi. Foto muhabirlerinin yoğun ilgisi üzerine Meclis bürokratları harekete geçti. Önce locanın arka tarafında hareketlilik yaşandı. Ardından bir protokol memuru elindeki liste ile locadaki isimleri tek tek dolaştı. Necla Eroğlu ve eşi Muzaffer Eroğlu'nun yanına gelen protokol memuru, kısa bir süre ikili ile konuştu. Konuşmanın ardından Necla Eroğlu, eşi ile birlikte locadan ayrıldı. Meclis bürokratları Eroğlu'nun dışarı çıkartılmasının nedeninin başörtüsü olmadığını, yanlış locaya oturduğunu iddia ettiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu'nun Yüksek Yargı Başkan ve Üyelerine ayrılan locadan çıkarılmasının yanlış anlaşılmadan kaynakladığını belirtti. Şahin, "Zannediyorum Sayın Hanımefendinin, Sayıştay üyesi bayanın Sayıştay üyesi olduğunu söylememesinden kaynaklanan bir sorun yaşandı" dedi. Başörtüsü ilgili düzenlemenin sadece Genel Kurul için olduğunu söyleyen Şahin "Misafir bölümünde herhangi bir kıyafet denetimi yapmıyoruz. Bundan sonra bir daha olmaz" diye konuştu.

Komutanlar katılmadı

* 23 Nisan dolayısıyla Meclis'te düzenlenen özel oturuma milletvekillerinin yarısı katılmadı.

* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı özel oturumda en yüksek katılım AK Parti'den oldu. CHP'den 34, MHP'den 19 milletvekili katıldı.

* Özel oturuma Genel Kurmay Başkanı dahil hiçbir kuvvet komutanı kalmadı. Yüksek yargıdan ise sadece Sayıştay Başkanı Recai Akyel Katıldı. Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi başkanları da Meclis'te yoktu.

* Kamer Genç bu özel oturumda bile olay çıkardı. Genç, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, yoklama yapmadan 'toplantı yeter sayısı vardır' demesini eleştirdi.

* Gruplar adına yapılan konuşmalarda Cumhurbaşkanı vurgusu dikkat çekti. Başbakan Erdoğan 'Sayın Cumhurbaşkanım' derken, CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu ile DSP adına konuşan Hasan Erçelebi, 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye sözlerine başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, konuşmasında Cumhurbaşkanı'nı selamlamaması dikkat çekti.


***

Meclis'teki başörtülüye 'çık' dendi?

TBMM'de 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen oturumda Erdoğan'ın konuşması sırasında bir hareketlilik yaşandı. Loca'da bir çift dışarı çıkarıldı. Nedeni başörtüsü!

Başörtülü bir kadın ile eşi, Genel kurulda resmi erkana ayrılan locaya gelerek oturdu. Çift, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında görevlilerin uyarısıyla locadan çıkarıldı. Bu kadının Sayıştay Üyesi Necla Eroğlu, eşinin de Antalya'da bir hastanenin başhekimi olduğu öğrenildi.

Çiftin locadan çıkarılması sırasında görevlilerle kısa bir tartışma yaşamaları, Genel Kurul salonundakilerin de dikkatini çekti. Parti yöneticileri, liderlerin yanına giderek konuyla ilgili bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan, Genel Kuruldan ayrılırken, gazetecilere, ''hareketliliğin nedenini'' sordu. Gazeteciler de Erdoğan'a, Genel Kurulda yaşanan durumu anlattı.

Öte yandan, MHP Genel Başkanı Bahçeli, kulisten ayrılırken, bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan'a yarın İzmir'den yanıt vereceğini söyledi. Bir süre önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de uzun aradan sonra Meclise geldi.

Listede yer almayan milletvekilleri, Genel Kurulda fotoğraf çektirirken, toplantı sonrasında da birbirleriyle vedalaştılar. Milletvekilleri, kuliste, ''Artık bir daha Meclise misafir olarak geliriz'' diyerek espri yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.