Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir HKÜ Öğrencileriyle Buluştu
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir HKÜ Öğrencileriyle Buluştu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “Savunma Sanayii Üniversite Buluşmaları” kapsamında gerçekleşen panelde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’i ağırladı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) gerçekleştirilen panelde İsmail Demir, HKÜ öğrencileriyle buluştu.
Savunma Sanayi Başkanı ve öğrencileri bir araya getiren programa: Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, akademisyenler, çok sayıda basın mensubu ve öğrenciler katıldı.
“HKÜ; BİR SOSYAL VE TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİSİ ÜNİVERSİTE”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen: “Bir sosyal girişimci ve bir teknoloji girişimcisi üniversite olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, savunma sanayiinde kullanılan teknolojileri de bilgi sistemine dâhil eden bir yaklaşım içindedir. Savunma sanayinin geliştirilmesi rolünü üstlenen Savunma Sanayi Başkanlığı, içinde bulunduğumuz kritik dönemler için de hayati sorumlulukları üstlenmiştir. Üstlenmeye de devam edecektir” diyerek Sayın Savunma Sanayii Başkanına ve heyetinde gelen misafirlere katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti.
“GAZİANTEP, ÜLKEMİZİN İSTİHDAM VE İHRACAT GEREKSİNİMLERİNİ ÖN SIRALARDA KARŞILIYOR”
Hasan Kalyoncu Üniversitesinin; üniversite-sanayi işbirlikleri, girişimcilik ve inovasyon çalışmaları ve prototipleme faaliyetlerinden bahseden HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu: “Üniversitemizin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu 150 milyon liranın üzerinde yatırımın büyük kısmı; mühendislik fakültemiz, AR-GE merkezlerimiz, uluslararası serbest bölgelerde oluşturduğumuz teknoloji transfer ofislerimiz, öğrenci yurtlarımız, öğretim üyesi lojmanları, hasta simülatörlerine en üst düzeyde tedavi hizmetleri sunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon merkezimiz, sağlık bilimleri laboratuvarlarımız, 3.500 kişi kapasiteli gösteri, spor ve sanat merkezlerimizi kapsamaktadır. Üniversite yönetimi olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Teknokent kurulumuna da başladık. Üniversitemiz ismi ile müsemma merhum Hasan Kalyoncu da 1989 yılında Gaziantep’imizin o zor yıllarında müteşebbis sanayicilerinden birisi olarak Birinci Organize Sanayii Bölgesinde şehrimizin ilk yerli PVC su boruları ve PVC profil fabrikasını ülkemize kazandıran sanayicilerimiz arasındadır. Zira bu toprakları bereketli olduğuna inandıkları için 400 dönüm kampüse sahip olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk vakıf üniversitesini kurmuşlardır. Türkiye’nin ihracat rakamlarını incelediğimiz zaman üçüncü şehir olarak dikkat çeken Gaziantep, özellikle son 10 yıl içerisinde hemen her sene yeni bir organize sanayii bölgesi oluştururken bugün sekizinci Organize Sanayi Bölgesi ile ülkemizin istihdam ve ihracat gereksinimlerini ön sıralarda karşılıyor” dedi.
“BİLGİ VE TEKNOLOJİ ÇAĞINDAYIZ”
Bilgi ve teknoloji çağında ekosisteme dâhil olmanın öneminden bahseden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: “Kim çağın bilgisini elinde tutarsa çağın sözünü de o söyler. Dolayısıyla şimdi bilgi ve teknoloji çağındayız bilgi ekonomisinden bahsediyoruz. Küresel rekabeti yönetebilmemiz için bugün kime güveniyoruz. Petrolümüz ve altınımız yok ama üniversitelerimiz, beşeri sermayemiz, sevgili öğrencilerimiz ve hocalarımız var. İşte bu kutsal çatı altında bu meseleyi konuşmak için bir aradayız. Şehrimizde sanayi odamızla birlikte çok önemli bir araştırma yaptık. Her şeyin başı eğitim. Mutlaka inovasyon ve ekosistem içine girmeliyiz. Araştırma-Geliştirmeyi katma değeri üretemezsiniz, bunu ekonomiye dönüştüremezsiniz. Şehrin kapasitesi ve girişimciliği en büyük gücümüz. Biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bu güçlerle bu ilhamı alarak kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Edibe Sözen ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi çatısı altında çok önemli bir çalışma başlattık. Bu kadar kısa sürede ülkedeki ve dünyadaki gelişimini takip eden Hasan Kalyoncu Üniversitesini kutluyorum” dedi.
“YERLİ VE MİLLİ POLİTİKALARININ KURULMASI ŞART”
HKÜ Dr. Öğretim Üyesi Murat Aslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacısı olan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; “Hangi kaynaklara nasıl ihtiyacımız var. Hangi mekanizmaları harekete geçirmemiz gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu bilmek zorundayız. Ülkemizi her alanda geleceğe hazırlamalıyız. Sanayii, çeşitli alanlarda bilim ve teknoloji politikalarıyla iç içedir. Bu sayede başarılı olabiliriz. Bütün bilimler olmak üzere iyi ve dünya çapında olmalıyız. Geleceğin teknolojilerine iyi hazırlanmamız gerekir. Özellikle üniversitelerdeki araştırmalar içerisinden önümüzdeki teknolojileri ıskalamamamız gerekiyor. Savunma dediğimiz zaman sadece TSK’nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının karşılamasından öte; siber dünyada, dijital dünyada, iletişimde, ulaştırmada, enerjide, sağlıkta ve tarımda ülkemizin ihtiyacını karşılayacak bir sistem olarak görebiliriz. Bundan dolayı yerli ve milli politikalarının kurulması şarttır. Girişimcileri destekleyerek bir politika geliştirmeliyiz. Temel anlamda özel sektörün, kamunun çeşitli illerde sanayicilerimizin bir farkındalık oluşturması, dokunulmadık kabiliyet kalmasın diyerek Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki entelektüel bilgisi bilinmeli. Hepsinin bir arada değerlendirmesi açısından çok önemli bir envarter çalışması gerekiyor” dedi
“VİZYONER GENÇ PROGRAMI BAŞLATTIK”
Bir tıkla bütün belgelere dünyaya ulaşabileceğimiz bir alana geldik diyerek sözlerine devam eden İsmail Demir: “Peşinden koştuğumuz teknolojileri yakalamak bir ödev. Üniversitede mesleki bir yönlendirme gerekiyor. Üniversite bitirdiğiniz zaman belirli bir alana yönelmeniz, belirli bir projede olmanız önemli. O yüzden sadece ders çalışıp sınıf geçeceği yıllar değil gelecek idealiniz çok önemli. Savunma Sanayii Başkanlığı olarak vizyoner genç programı başlattık. Buradan projelerinizi paylaşabilirsiniz. Staj ve iş imkânları için başvurabilirsiniz. Gençler için bir buluşma ortamı yaptık. Çeşitli üniversitelerden arkadaşlarınızla projeler üretip bize bildirebilirsiniz. Projelerinizi bizim radarımıza alarak bize ulaşın. Biz idealist olarak yola çıkan gençlerimizi ideallerinin sönmesini değil daha da parlatılmasını ve yollarının açılmasını istiyoruz” dedi.
Savunma Sanayii Üniversite Buluşmaları paneli sonunda HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’e plaket ve hediye takdim etti. Toplu fotoğraf çekimin ardından program sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.