Savcı Demir'in Erdoğan'dan kışla ricası

Savcı Demir'in Erdoğan'dan kışla ricası
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, hakim ve savcıların üye olduğu ve çeşitli konularda fikir alışverişi yaptığı internet portalı adalet.org...


İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, hakim ve savcıların üye olduğu ve çeşitli konularda fikir alışverişi yaptığı internet portalı adalet.org aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Ülkenin bir çok bölgesinde yapılan Gezi Parkı protestoları devam ederken hakim ve savcılar da olayları yakından izlemekle kalmıyor çeşitli platformlarda görüşlerini dile getiriyorlar. İstanbul'da başlayan olayları yakından takip eden İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir'de bu isimlerden birisi.

Hakim ve savcıların üye olduğu adalet.org'dan "Sayın Başbakan'a" başlığıyla düşüncelerini dile getiren ve çağrıda bulunan Demir, yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Son.TV'nin haberine göre olaylara dış güçlerin yaptığı müdahileleri de vurgulayan Savcı Mehmet Demir, Başbakan Erdoğan'dan bir açıklama talebinde bulundu.

Demir, Erdoğan'dan yapmasını beklediği son hizmeti çağrısında şöyle dile getirdi.

SAYIN BAŞBAKANA

"Sayın Başbakanın bu ülkeye ve bu millete çok hizmetleri olmuştur. Gezi Parkı olayları çığırından çıkmış hatta Anonimus dahil dış güçler olaya müdahil olmuşlardır. Göstericiler de bu ülkenin çocukları onlara müdahale eden polisler de bu ülkenin çocuklarıdır. Karşı karşıya gelip birbirlerinin hırpalamaları bizleri üzmektedir. Sayın Başbakanın şöyle bir açıklama yapmasını talep etmekteyim; "milletimizin bir parçası olan göstericiler madem ki Gezi Parkı'na kışla yapılmasına karşı çıkıyor. Bir Başbakan olarak bu millete şimdiye kadar yaptığım eserlerle hizmet ettim şimdi de bir eseri yapmayarak toplum barışına hizmet etmek istiyorum.'Yeter ki milletin bir bölümü ve gençler ile devletin polisi birbirini daha fazla hırpalamasın. Kışla yapımını durduruyorum." Kendi tabiriyle milletin hizmetkarı olan başbakandan diklenmeden dik duruşunu ve liderlik özelliklerini göstererek bu açıklamayı yapmasını bekliyorum. Bu milletin bir ferdi ve bir cumhuriyet savcısı olarak"

Kaynak: adalet.org

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.