Sakıp Sabancı sevdiği şarkılarla anıldı

Sakıp Sabancı sevdiği şarkılarla anıldı
Merhum iş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 8. yıl dönümünde anıldı. Sabancı Center'deki anma konserinde Türkan Sabancı eşinin Türkiye için önemini...



Merhum iş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 8. yıl dönümünde anıldı. Sabancı Center'deki anma konserinde Türkan Sabancı eşinin Türkiye için önemini anlattı.

Sabancı Center'daki anma konseri öncesinde konuşan eşi Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı'nın kendileri için olduğu kadar tüm Türkiye için çok değerli olduğunu söyledi.

Türkan Sabancı, ''Kendisini işine olduğu kadar ailesine ve ülkesine de adamıştı'' diyerek, bu nedenle Türkiye'de insanların Sakıp Sabancı'yı hala saygıyla hatırladığını kaydetti.

Sakıp Sabancı'nın, iş yoğunluğuna rağmen dostlarına vakit ayırmayı da hiç ihmal etmediğini vurgulayan Türkan Sabancı, ''Şimdi bu salona baktığımda görüyorum ki, bu değer ailemiz için son derece anlamlı. Bugün de bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum'' dedi.

Sanatçı Ahmet Özhan da geçen seneki konserden bu yana zamanın çok hızlı geçtiğini belirterek, bu konserleri de bir bayrak törenine benzetti.Özhan, Sakıp Sabancı'ya karşı vefanın icabı olarak yılda bir kez eski dostların bir araya gelmesiyle yapılan bu merasimlerde sevgi, vefa gibi duyguların tekrar tazelendiğini vurguladı.

Bu örneklerin çoğalması temennisinde bulunan Ahmet Özhan, ''Öncekiler, yaptıklarıyla, duruşlarıyla bize bir şeyler bırakmışlardır. Onu sahiplendiğimizi göstermek için böyle gecelere ihtiyaç var. Sakıp Sabancı'yı anmanın ötesinde anlamak da çok önemli. Memleketimiz için, girişimciler için çok önemli'' dedi.

Ahmet Özhan daha sonra, ''Kimseyi Böyle Perişan Etme-Allah'ım Yeter'', ''Sen Saçlarıma Koşan Aklar Gibisin'', ''Sevmiyorum Seni Artık Gözlerimi Geri Ver'', ''Ümitsiz Bir Aşka Düştüm Ağlarım Ben Halime'', ''Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor'', ''Akşamın Olduğu Yerde Bekle Diyorsun Gelmiyorsun'', ''Ayrılık Ümitlerin Ötesinde Bir Şehir'', ''Ömrümüzün Son Saati Çalmadan Gel'', ''Gezdiğim Dikenli Aşk Yollarında'' adlı parçaları seslendirdi.

Konserin sonunda Sakıp Sabancı'nın iş ve sanat dünyasından dostları, ''Eski Dostlar'' şarkısını söyledi.

Konserin ardından Türkan Sabancı, Ahmet Özhan ve saz arkadaşlarına teşekkür ederek, Özhan'a plaket ve çiçek takdim etti.

Anma konserine, Güler Sabancı, Erol Sabancı, Sevil Sabancı, Dilek Sabancı, Melissa Sabancı Tapan, Serra Sabancı, Sevda Sabancı, Zafer Kurtul, Yılmaz Ulusoy, Semahat Arsel, Erdoğan Demirören, Rahmi Koç, Orhan Gencebay, Perran Kutman ve İzzet Günay'ın da aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.