Sait Ozdemır Amerikayi ve Kanadayi bastan sona dolaşarak aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Sait Ozdemır Amerikayi ve Kanadayi bastan sona dolaşarak aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor.
 Amerikayi ve Kanadayi bastan sona dolaşarak aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor.Seminerlerinde Anne ve Babaligi kendi anne ve babalarimizdan gozlemlemis...

 

Amerikayi ve Kanadayi bastan sona dolaşarak aileleri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Seminerlerinde Anne ve Babaligi kendi anne ve babalarimizdan gozlemlemis oldugumuz davranis kaliplarini bilinc altina atip Anne ve baba rolunu ustlendigimizde bilinc duzeyine cikarip bu role uygun davrandigimizdan bahsetmektedir.Ancak gunumuzde bu model davranislarin yeterli oladigini bu nedenle anne ve babalarin mutlaka egitilmeleri gerektigini ifade etmektedir.Bunun yani sira Eğitimin yalnızca okul ve eğitim ortamında yürütülen bir süreç olmadigini cocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortamin aile ortamı oldugu bilincini kazandirmaya calistigini ifade etmektedir..

Bu amacla aile bireylerinde farkindalik olusturmaya calistigini belirten uzmanimiz Çocuğun katılımla getirdiği özelliklerin ne kadar gelişeceği, nasıl biçimleneceği ve daha sonraki yılları ne derece etkileyeceğ anne ve babalik rollerinii anlatmaya calismaktadir.Bu amacla su konular uzerinde durmakta:

  • Ailenin sosyo ? kültürel niteliğine,
  • Çocuklarına sağladığı uyarılara
  • Çocuk yetiştirme tutumlarına
  • Sözel iletişim ve model alma gibi aile ortamı ile ilgili pek çok değişkene bağli oldugundan hareketle.

Çocuğun gelişiminde bu denli etkileri olan ailenin çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve öğrendiklerini davranışa dönüştürebilmesi için;

Belli program çerçevesinde çocuğun eğitilmesi gerektigini ifade etmektedir.. Eğitim sürecinin etkili ve verimli olabilmesi ailenin bu sürece etkin katılımı son derece önemlidir.

Çünkü;

1. Çocuklarımız tüm zamanlarında 0-2 yas arasi daha çok aileyle birlikte ( uyku dışındaki zamanlarının % 80?ini aileyle birlikte geçirmektedir. ) zihinsel zekasinin %80 O- 6 yas arasinda tamamlandigi.

2. Çocuğun eğitim ve gelişiminde en etkili ve en ekonomik sistem aile oldugu.

3. Anne babalar çocuğun yeterli ve yetersiz olduğu yönleri en iyi bilen kişiler oldugunu .

4. Çocuğun gelişiminde etkili olacak ortamların hazırlanmasında ailenin rolünun cok buyuk oldugunu.

5. Her öğretim kademesinde çocukların başarıları sadece okulda aldıkları eğitime değil, evde aldıklarıdestek eğitime ve ailelerin eğitime katılmasına da bağlıdır.

6. Çocuklar aileleri model aldiklari konusunda anne ve babalara egitimler verilmektedir..

Uzmanimiz ayrica Aile Eğitimi ile velilere su mesajlari verilmektedir.

1. Ailenin çocuğunun durumunun kabulünü sağlamak, çocuğu objektif olarak değerlendirebilmesine imkan tanıyarak potansiyelini ve sınırlılıklarını anlamasına yardımcı olabilmek.

2. Ailenin belli programları ev ortaminda uygulayabilmesini sağlayarak, ev ortamını daha verimli bir eğitim ortamı haline getirmek.

3. ? Eğitim anne dizinde başlar; her söylenen sözcük, çocuğun kişiliğine konan bir tuğla oldugunun farkindaligi olusturmak.?

4. Çocukları ile nasıl ilişki kuracakları, nasıl sürdürecekleri, onu içtenlikle nasıl kabul edecekleri konularında rehberlik etmek.

5. Çocukların tüm gelişimsel özelliklerine yönelik bilgilenmelerini sağlamak

Kisacasi egitim ailede baslar ve ogrenilecek daha cok sey var.................................

 

Sait Ozdemır

Egitimci Yazar Aile Egitimi Uzmani Uzman Psk Danisman 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.