Şahin: 200 kişinin katili ABD ve Avrupa'dır!

Şahin: 200 kişinin katili ABD ve Avrupa'dır!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Mısır'da darbeciler tarafından öldürülen 200 vatandaşın katilinin sadece...


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Mısır'da darbeciler tarafından öldürülen 200 vatandaşın katilinin sadece darbe yapan Sisi olmadığını, ona destek veren Amerika Birleşik Devleti Avrupa Birliği ülkeleri ile maddi destek veren Körfez ülkeleri olduğunu söyledi.

Safranbolu AK Parti ilçe teşkilatının belediyeye ait havuzlu bahçede düzenlediği iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Ramazan ayını diğer İslam ülkelerine nazaran daha huzur içinde geçirdiklerini belirterek, "Bizim insanımız İslam dinine en fazla sahip çıkan ve onu en iyi şekilde yaşayan bir millettir. Huzur içinde iftarımızı açtık. Dün gece Mısır'da 200'e yakın Müslüman darbecilerin kurşunu ile şehit oldular. Bu mübarek ayda bir Müslüman ülkede yapılacak iş mi bu. Bu insanların katilleri sadece darbeciler değildir. Buna darbe diyemeyenlerdir aynı zamanda Amerika ve Avrupa Birliği'dir. Amerika'dır, Avrupa'dır. Aynı zamanda darbe oldu diye nağra atıp kesenin ağzını açıp darbecilere yardım yapan kimi Körfez ülkeleri ve onların yöneticileridir. Utanmadan sıkılmadan bu mübarek ayda onlara parasal destek oluyorlar. Dünya'nın neresinde olursa olsun milletin iradesi ile oluşmuş yönetimleri anti demokratik yöntemlerle görevden uzaklaştırma durumunda en şerefli duruşu Türkiye Cumhuriyeti göstermiştir. Buna iktidarı ve muhalefeti ile de destek verilmiştir. Mısır'da devam etmekte olan hepimizi üzen gelişmeler karşısında özellikle Avrupa Birliği demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır. Avrupa Birliği ve ABD kendisine demokrattır. Onlar için demokrasiden önce menfaatleri gelir. Demokrasi menfaattir. Avrupa Birliği ve ABD önce kendi menfaatlerine bakar" dedi.

Öte yandan yeni Anayasa görüşmelerinde 56 madde de mutabakat sağlandığını belirten Şahin, "1982'de yapılan Anayasa darbe Anayasasıdır. Bu Anayasada vatandaş devlet için vardır. İlk maddesi de devlet ve şeklidir. Ama bizim üzerinde çalıştığımız Anayasa ise de devlet vatandaş için vardır ve ilk maddesi de insandır. Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı olan bir Anayasa. Muhalefet partileri de bize bu konu da destek veriyorlar. 170 maddelik bir Anayasa. 22 ay da 56 maddesinde komisyondaki diğer siyasi parti milletvekilleri ile mutabakat kaldık. Bizim siz halkımıza bir vaadimiz var. Türkiye'yi yeni bir Anayasaya kavuşturacağız. Bu hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmiyoruz. Belki bir gün bütün bu çalışmalardan yararlanarak üstünde mutabakat sağladığımız maddeleri de içine alan kendi Anayasamızı Meclis Başkanlığına veririz. O bakımdan bu çalışmalar yararlı çalışmalardır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.