Sabit telefon hatları zarara uğratıyor

Sabit telefon hatları zarara uğratıyor
Tüketiciler Birliği, sabit hatların tüketicileri farkına vardırmadan zarara uğrattığını açıklayarak kullanıcıları uyardı.Tüketiciler Birliği,...

Tüketiciler Birliği, sabit hatların tüketicileri farkına vardırmadan zarara uğrattığını açıklayarak kullanıcıları uyardı.

Tüketiciler Birliği, GSM operatörlerinde numarasını taşıyan tüketicilerin aranmasında çağrı sesinden önce uyarı uygulaması varken, sabit hatlarda bunun olmamasının tüketicileri zarara uğrattığını bildirdi.

Tüketiciler Birliği'nden yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hüseyin Sami Çaprak'ın sabit hatlarda numara taşıma uygulamasına ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

GSM şirketlerinin numara taşıma hizmetinin bir yılı aşkın süredir yürürlükte olduğunu, numarasını taşıyan aboneler arandığında telefon çağrı sesleri öncesinde uyarı sesi geldiğini anımsatan Çaprak, bu uygulama sonucunda kişinin, aradığı numaranın görünenden farklı bir GSM operatörüne ait olduğunu anladığını belirtti.

Çaprak, numara taşıma uygulamasının sadece GSM operatörleri arasında değil sabit hat sağlayıcısı şirketler arasında da uygulandığını ifade ederek, GSM aramalarındaki çağrı sesi öncesi uyarı uygulamasının sabit hatlarda bulunmadığını aktardı.

Sabit hatlarda pazarın hakimi olan firmadan hizmet alan tüketicinin, başka bir sağlayıcıdan hizmet alan tüketiciyi aradığında, kullandığı paketten yararlanamadığını, bu arama için ayrıca ücretlendirildiğini anlatan Çaprak, sabit hatlarda bu uyarının olmamasının, tüketicilerin aradığı sabit hattın hangi sabit hat sağlayıcısına ait olduğunu bilememesine ve fazla ödeme yapmasına neden olduğunu kaydetti.

Çaprak, söz konusu durumun ortadan kalkması için Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.