Sabancı Carrefoursa'dan mutsuz

Sabancı Carrefoursa'dan mutsuz
Sabancı Holding, gıda perakendesinde büyümek istiyor.CEO Zafer Kurtul, ?Carrefour?da mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz. Fransız?larla görüşüp bu konuyu...



Sabancı Holding, gıda perakendesinde büyümek istiyor.

CEO Zafer Kurtul, ?Carrefour?da mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz. Fransız?larla görüşüp bu konuyu yılsonuna kadar çözeceğiz? dedi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, gıda perakendesi alanında büyümek istediklerini söyledi. Carrefoursa'da mutsuz olduklarını ifade eden Kurtul, ?Carrefoursa'da mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz. Carrefour ile bir görüşme sürecimiz söz konusu olacak. Bu yıl içinde konuyu çözeceğiz. Ama bu sonunda nasıl bir şekle döner, onu zaman içinde göreceğiz. Tabii ki biz gıda perakendede büyümeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla burada da zaman içinde organik, inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmek isteriz" dedi. 

2 milyar dolar yatırım yapacak

Holdingin Yıllık Paylaşım Toplantısı'nda konuşan Kurtul, 2011'de net satışlarını yüzde 17 artırarak 22.9 milyar liraya ulaşacaklarını söyledi. Bu yıl cirolarının yüzde 20 artışla 27.6 milyar liraya ulaşacağını vurgulayan Kurtul, ?Geçen yıl faliyet kârımız 4.3 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka dışında faliyet kârımız yüzde 70 artışla 1.1 milyar liraya ulaştı. Geçen yıl 1 milyar 450 milyo dolarlık yatırım yaptık. Bu yıl 1 milyar 330 milyon doları enerjiye olmak üzere toplam 2 milyar dolarlık yatırım yapacağızî şeklinde konuştu.

3 bin kişi alacak

Holdingin net aktiflerinin 13 milyor dolara ulaştığını vurgulayan Kurtul, ?Hedefimiz bu rakamı 2016'da 25 milyar dolara çıkarmakî dedi. 2011'de 3 in yeni istihdam sağladıklarına işaret eden Kurtul, bu yıl da çalışan sayılarını 3 bin kişi artırarak toplamda 60 binin üzerine çıkacaklarını kaydetti. Grubun çimentoda yurtiçi ve yurtdışı satın alma alternatiflerini değerlendirdiğini belirten Kurtul, 5 yıllık dönem için bu alanda 200 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini söyledi.

Yüzde 5'lik büyüme kimseyi şaşırtmaz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ?Yılın ilk 2 ayında ABD'de yaşanan gelişmeler, bir iyimserlik rüzgarı oluşturdu. Piyasalar da bundan olumlu etkileniyor. Dünya büyüme hedeflerini IMF artıracak. Bunun gibi güzel haberler dünyada bir bahar havası estirecekî dedi. Çok süpriz bir gelişme olmaması durumunda 2012 yılında Türkiye için yüzde 5'lik büyüme rakamının şaşırtıcı olmayacağını ifade eden Sabancı, ?Türkiye'nin gelişim sürecini devam ettirebilmesi için yeni Anayasa ve ciddi bir hukuk reform şart. Yeni ticaret kanununun da belirtilen süreçte yürürlüğe girmesini dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

Her yıl bir halka arz yapacağız

Grubun şu anda halka açık 12 şirketinin bulunduğuna işaret eden Zafer Kurtul, ?Bu şirketler, İMKB'nin piyasa değerinin yüzde 12'si anlamına geliyor. Halka açık şirket sayısını artırmak istiyoruz. 2015'e kadar her yıl bir şirketi halka arz edeceğiz. Bu kapsamda bu yıl Teknosa, 2013'te Avivasa, 2014'te Enerjisa, 2015'te de Diasa'nın halka arzını gerçekleştireceğiz" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.