Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:
 "Başkanlık sistemini ilk defa Türkiye gündemine 1970'lerde milli görüşçüler olarak biz getirdik" ANTALYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan...

 

"Başkanlık sistemini ilk defa Türkiye gündemine 1970'lerde milli görüşçüler olarak biz getirdik"

 

ANTALYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, başkanlık sistemini Türkiye gündemine ilk kez milli görüşçülerin getirdiğini ifade etti.

 

Öztek, partisinin Antalya İl Teşkilatı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  yeni anayasa çalışmalarına değindi. Ülke gündemini meşgul eden yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarını sunni bulduklarını ifade eden Öztek, "Hükümet ve muhalefet partileri sünni gündem oluşturarak  gündemi meşgul ediyorlar. 3 milyon kişinin çalışmak isteyip de iş bulamadığı Türkiye'de başkanlık sistemi olsa ne olur, olmasa ne olur. Parlamenter sistem olsa ne olur olmasa ne olur. Ücretlere zam yapıldı da buna Anayasa mı engel" şeklinde konuştu.

 

"Başkanlık sistemini ilk defa Türkiye gündemine 1970'lerde  milli görüşçüler olarak biz getirdik" diyen Öztek, yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarının bir yana bırakılarak gündemin akan kanın durdurulması, ekonomik ve sosyal sıkıntıların bir an önce sonlandırılması olarak belirlenmesi gerektiğini ileri sürdü.

 

-Muhalefet icraatları eleştirmeli

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini de eleştiren Öztek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı hatadır. Ona verilen cevaplar da hata. Biz milletçe birbirimize karşı saygılı olmalıyız. Muhalefet iktidarın ülke yararına olmayan hatalı icraatlarını tenkit etmeli, iktidara yol göstermelidir. Ama kimse bir başkasına hakaret içeren sözler söylememelidir. Kibar davranılmalıdır" diye konuştu. 

 

Terör eylemlerinin arttığını ve terör örgütünün hendekler kazarak güvenlik görevlilerinin mahallelere girmesini önleme gayreti içinde olduğunu da ifade eden Öztek, "Dileğimiz devletin bir an önce bu bölgede huzur ve sükunu temin etmesidir" dedi.

 

Ekonomik göstergelerin negatif yönde ilerlediğini ileri süren Öztek, iç ve dış politikada yanlış yöntemlerin uygulandığını iddia etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.