Rusya Türkiye'den bu silahları satın alabilir
13. IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, 74 ülkeden askeri kurum ve şirket temsilcilerini bir araya getirdi. Fuara 800'ün üzerinde şirket katılıyor. Rusya'dan IDEF-2017'ye katılan Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport ve Rus hava savunma şirketi Almaz-Antey, fuarda 240'dan fazla Rus silah ve askeri teçhizatı tanıtıyor.
"TÜRKLERLE ORTAK SİLAH TASARIMLARI İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ"
Rosoboroneksport Pazarlama Departmanı Müdür Yardımcısı Vladimir Gonçarov, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:
"Şirketimiz 2016'dan bu yana silah ve askeri teçhizat satışlarıyla ilgili Türk ortaklarla aktif bir şekilde görüşüyor. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, birçok ürünümüze ve özellikle Rus menşeili hava savunma sistemlerine ilgi gösteriyor. Ayrıca ortak tasarımlar ve geleceğe yönelik silahların üretimi alanında teknolojik ortaklık ile ilgili birçok proje üzerinde görüşmelerimiz sürüyor".
RUSYA'NIN KATILIMI ANLAMLI
Rusya'nın IDEF-2017'ye katılması, bu ülkenin Rus Su-24 bombardıman uçağının Türk F-16'ları tarafından düşürüldüğü 2015 yılında Türkiye ile dibe vuran ticari ilişkileri düzeltme yolunda adımlar attığını gösteriyor. Birçok uzman, iki ülkenin birbirine birçok önerisi olabileceğini düşünüyor.
TÜRKİYE S-400'Ü ALIRSA İRAN'A KARŞI AVANTAJ ELDE ETMİŞ OLACAK
Almaz-Antey şirketinin fuara gelmiş olması bir tesadüf eseri değil, zira Ankara uzun süredir Rus menşeli S-400 Triumf hava savunma sistemine ilgi duyuyor. Türkiye'nin söz konusu uzun menzilli hava savunma sistemini alması durumunda bölgedeki en güçlü jeopolitik rakibi İran'a karşı avantaj elde etmiş olacak. Zira İran'ın elinde, daha eski ve yine Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi bulunuyor.
RUSYA TÜRKİYE'DEN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI SATIN ALABİLİR
Öte yandan Rusya da, Türkiye'de üretilen ANKA, Bayraktar ve Karayel-Su gibi saldırıya yönelik insansız hava araçlarına ilgi duyabilir. Çeşitli ebatları olan bu İHA'lar, Roketsan'ın ürettiği füzeleri taşıyor, ancak farklı silahları taşımaya yönelik de adapte edilebiliyor. Rusya'nın elinde şu anda bu sistemlerden bulunmuyor.
En büyük ilgiyi ise sergilenen İHA'ların en güçlüsü olan ANKA taktik araçları üzerinde topluyor. Bu İHA'nın prototipi, ilk test uçuşunu 2010'da gerçekleştirdi.
Türk yapımı dronlar, 24 saat havada kalabiliyor, operatörden 200 kilometre uzakta çalışabiliyor ve 200 kiloya kadar yük taşıyabiliyor.
Söz konusu İHA'lar, Rus yapımı Ataka veya Vihr tanksavar füzelerini rahatlıkla taşıyabilir.
Kaynak: Sputnik
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.