Rus uzman: AB Müslüman Türkiye'yi almayacak

Rus uzman: AB Müslüman Türkiye'yi almayacak
Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kurucularından Orgeneral Leonid İvaşov, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında son zamanlarda yaşanan gerilimlere işaret ederek,

“AB hiçbir zaman Müslüman Türkiye’yi almayacak. Türkiye’nin geleceği Batı’da değil, Avrasya’dadır” dedi.

Askeri uzman İvaşov şöyle konuştu: “Bugün Türkiye, Avrupa ve Avrasya arasında bir tercih yapamaz hale geldi. İslam ve Batı uygarlığı arasında bir tercih söz konusu. Türkiye, Türk eliti bugün AB’de yaşanan gelişmelerle ilgili derin bir analiz yapmalı. Eğer böyle bir analiz yapılırsa ortaya şu tablo çıkar: AB, Müslüman Türkiye’yi almayacak, üye yapmayacak. Hiçbir zaman! Buradan, gelecek planları için bir sonuç çıkarmak lazım.”

'AB SINIFTA KALDI'

Uygarlık ve tek siyasi birlik bakımından 'AB'nin sınıfta kaldığını' söyleyen İvaşov, sözlerine şöyle devam etti: “Böyle bir yapı oluşmadı. Hatta görüş ayrılılıkları yüzünden Anayasa bile çıkaramadılar. AB belki ekonomik birlik gibi faaliyet gösterebilir fakat burada da sorunlar görüyoruz. Ağırlık sahibi olanlar Almanya ve Fransa. Bu iki ülke diğerlerini besliyor. Yunanistan ve eski Doğu Bloku ülkelerine yapılan yardımlar. Bu arada İngiltere’nin AB’den ayrılması kesinlikle tesadüfi değil. Çünkü Londra, bu birlikte kendi geleceğini göremiyor.” 

'TÜRKİYE ARTIK KARARINI VERMELİ: YA BATI YA DA AVRASYA'

Türkiye’nin tercihi yapmaya davet eden Rus askeri uzman, “Artık Türkiye kararını vermeli: Ya Batı ya da Avrasya. Şunu da unutmamak lazım: Soğuk Savaş yıllarında Türkiye NATO’ya alındı. Türkiye, Batı’nın Sovyetler Birliği ve daha sonra Rusya’ya karşı mücadelesi için kullanıldı. Hepsi bu kadar. Bugün jeopolitik durum değişiyor. Türkiye de tarihi yerini almalı. Rusya-Türkiye-İran üçlüsü kurulmalı. Mısır ve başka Arap ülkeleri de buraya katılmalı. Bu ittifak sayesinde çeşitli dini mezhepler barışır, terör yenilir ve istikrar sağlanır” dedi.

Sputnik

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.