Rum Başpiskopos: Kıbrıs sorunu bir fincan kahveyle çözülmez...

Rum Başpiskopos: Kıbrıs sorunu bir fincan kahveyle çözülmez...
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, "Kıbrıs sorunu bir fincan kahveyle, bir yemekle veya dostane bir görüşmeyle çözülmez. Milli davalarımızın...



Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, "Kıbrıs sorunu bir fincan kahveyle, bir yemekle veya dostane bir görüşmeyle çözülmez. Milli davalarımızın peynir ve armut arasında çözüleceğine inanamayız." dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Boğaz'da kahve içme isteği sorulan II. Hrisostomos, "Bunu yorumlamak istemiyorum, çünkü Başkan, Erdoğan'ın burada bir ayağı daha olması için, birbirine çok zayıf şekilde bağlanmış iki devlet istediğini anlamadıysa üzgünüm. Bunu çok önceden anlaması gerekirdi" şeklinde konuştu.

Rum radyosunun haberine göre II. Hrisostomos, Ortodoks Rumların, Theofania Yortusu olarak kutladıkları dün Larnaka'da "haç atarak suları kutsama" töreni sonrasında yaptığı konuşmada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın önceki akşam Pile'de BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'a verdikleri yemeği değerlendirdi.

II. Hrisostomos, "Dün gece bize, Kıbrıslı Türklerden memnun olduğumuz, kardeşçe yaşadığımız, Kıbrıslı Türklerin Rumlar'dan ayrılmadığı eski zamanlarımızı hatırlattı. Halkımız, arayıp da bulamadığı barışı, sevgiyi ancak o eski güzel günler geri gelirse hissedecek." sözlerini aktardı.


"DOĞALGAZ BİZE İLK KEZ ÜNİTER DEVLETTEN AÇIKÇA SÖZ ETME FIRSATI VERDİ"

12'nci parselde doğalgaz yatakları saptanmasına atıfta bulunan II. Hrisostomos, "Bize ilk kez, açıkça üniter devletten söz edebilme fırsatı verildiğine inanıyorum. Tanrının bize gönderdiği hediye ile hepimiz mutlu yaşayabiliriz. Kıbrıslı Türklerin de birlikte yaşamamızın çıkarlarına olduğunu anlamasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.