Robot Yazılımlarıyla Teknolojik Adımlar Ödüllendirildi

Robot Yazılımlarıyla Teknolojik Adımlar Ödüllendirildi
 Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)KIT Kulübü tarafından düzenlenen ve 2 gün süren “KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT (Hasan Kalyoncu...


 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)KIT Kulübü tarafından düzenlenen ve 2 gün süren “KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT (Hasan Kalyoncu Üniversitesi AR-GE Teknolojileri) Proje Pazarı”yoğun bir katılım ve ilgi ile tamamlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT Proje Pazarı,Türkiye ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin yöneticileri, sektöre ilgi duyan akademisyenler ve binlerce öğrenciyi bir araya getirerek, teknolojik bir Seminere ve robot yarışlarına ev sahipliği yaptı.Etkinlik çerçevesinde 13 farklı yönetici branşında Seminer verirken, 2 gün boyunca Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ayrı ayrı mekanlarda robot araç yarışları ve robot sumalar kıyasıya yarıştı. Farklı kategorilerde yarışan robotların en başarılı olanları seçilerek ödüllendirildi. Etkinlik kapsamında RC ve sumo yarışları dışında, insanımsı robot gösterimi, endüstriyel robotlar ve yeni nesil teknoloji robotlarının tanıtım ve sunumlarına yer verildi.

Etkinlik ilk günde birçok önemli isme yer verirken, ikinci günde önemli yöneticiler tarafından verilen Seminerler hız kesmeden devam etti. Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Aykut Aslantaş, Hakkı Alkan, Abdurrahman Koçak, Ali Arslan, Çeliker Bahçeci gibi önemli isimlersunumlarıyla deneyimlerini, önerilerini ve iş olanaklarını aktardılar.

Robot Yarışmalarında; “Çizgi İzleyen Robotların Zaman ile Mücadelesi” yarışmasında; belirlenen parkur çizgilerini takip ederek en kısa sürede tamamlayan grup 1.sine 1.000 TL, 2.sine 750 TL ve 3.süne 500 TL ödül verildi. “Serbest Robot” yarışmasında; özgün robot projeleri sergilenerek, başarılı olan grup 1.sine 4.000 TL, 2.sine 2.000 TL ve 3.süne 1.000 TL ödül verildi. “Mini Sumo” yarışmasında ise; Mini Sumo Robotlarının birbirleri ile savaşını içeren yarışmada, başarılı olan grup 1.sine 1.000 TL, 2.sine 750 TL ve 3.süne 500 TL ödül verilerek en iyi robotlar ve yazılımcılar seçildi.

İnovasyon ve Ar-Ge Yarışmalarında; “Akıllı Projeler”in yarıştığı yarışmada; grup 1.sine 2.000 TL, 2.sine 1.500 TL ve 3.süne 1.000 TL ödül verilirken, “Proje Fikirleri” yarışmasında en iyi fikirler yarışıyor kategorisinde 1. olan gruba 2.500 TL, 2.sine 1.500 TL ve 3.süne 1.000 TL ödül verilerek başarılar ödüllendirildi. 2 gün süren yarışların sonunda katılımcılardan dereceye girenlere toplamda; 25.000 TL ödül verilerek teknolojik adımlarHasan Kalyoncu Üniversitesinde ödüllendirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.