Resim Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı

Resim Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı
 Birlik Vakfı Ödüllerine Rekor KatılımBirlik Vakfı tarafından Adana il ve ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim okulları öğrencileri arasında düzenlenen...


 

Birlik Vakfı Ödüllerine Rekor Katılım

Birlik Vakfı tarafından Adana il ve ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim okulları öğrencileri arasında düzenlenen “Birlik” konulu  “Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”nda dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi.

Protokol Tam Kadro

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ile başlayan Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Seyhan Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Yüreğir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Birlik Vakfı Adana Şubesi Başkanı Mustafa Çalışkan, AK Parti Milletvekili Adayları Fatma Güldemet Sarı ve Hasan Berzan Toprak katıldı.

Darbeden sonra kurulan bir vakıf

Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Adana Şubesi Başkanı Mustafa Çalışkan, Birlik Vakfının 23 Şube ve 1 temsilcilikten oluştuğunu belirtti. Çalışkan " Bugün bu yarışma için 335 eseri hazırlayan bütün öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliğinin 1980 darbesinden sonra kapanması ile yeni bir oluşum olarak 1985 yılında kurulmuştur. Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başlayan Türkiye’nin atılım hareketinde de lokomotif rol oynamıştır. Kurucular kurulunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Meclis Başkanımız Cemil Çiçek, İçişleri Eski Bakanımız Abdulkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanımız Ali Coşkun, Milli Eğitim Eski Bakanımız Prof. Dr. Ömer Dinçer, Bayındırlık Eski Bakanımız Zeki Ergezen , Eski Kültür ve Turizm Bakanımız ve Birlik Vakfı Onursal Başkanımız İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanımız Recai Kutan'ı örnek verebiliriz.Türkiye’nin siyasi hayatına yön veren kadro Birlik Vakfı’nın kurucular kurulunda görev almıştır." dedi.

Marifet iltifata tabidir

Adana Valisi Mustafa Büyük ise bu tür yarışmalara her zaman destek verdiklerini belirterek " Eğitim; çok boyutlu öğrencisi, öğretmeni, idarecisi, velisi tüm taraflarıyla sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği bir faaliyettir. Bu faaliyetin içerisinde güzel eserler ortaya çıkıyor, bunu değerlendirmemiz lazım. Ataların dediği gibi ‘Marifet iltifata tabidir’ sözü bunu destekliyor. 1970 yılındaki çalkantıların savunma düşünce yapısını yaşatan kuruluş olan Birlik Vakfı’nın bu organizasyonu düzenlemesindeki konumu da gerçekten çok önemli." diye konuştu.

Yarışmada ödül alan öğrenciler şunlar:

"Şiir yarışması; 1.lik ödülü Yaren Diker (Adana Bilim ve Sanat Merkezi), 2.lik ödülü Elif Yan (Efendi Halil Ortaokulu), 3.lük ödülü Özge Sakızlı (Güzelyalı Ortaokulu), Mansiyon ödülü Aslı Hayat Yücel (Bilim ve Sanat Merkezi).

Kompozisyon yarışması; 1.lik ödülü Yasin Namlı (Kasım Sacide Ener Ortaokulu), 2.lik ödülü Aleyna Nur Kürkçü (Dosteller Ortaokulu), 3.lük ödülü İpek Olgun(Efendi Halil Ortaokulu), Mansiyon ödülü Mehmet Ali Demir.(Gülbahçesi Ortaokulu)

Resim yarışması; 1.lik ödülü Alperen Akarca (Edebali İlkokulu), 2.lik ödülü Ahmet Temal (Kasım Sacide Ener Ortaokulu), 3.lük ödülü Simge Yılmaz (Mehmet Zahit Kotku İlkokulu), Mansiyon ödülü Hümeyra Doğan (Karataş İmam Hatip Ortaokulu)."

Etkinlik sonunda Adana Valisi Mustafa Büyük ve katılımcılar dereceye giren resimlerden oluşan sergiyi gezdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.