Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi” ve “Turunçgil Koleksiyon Bahçesi” Kurmak İçin Harekete Geçti
Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi” ve “Turunçgil Koleksiyon Bahçesi” Kurmak İçin Harekete Geçti
Çukurova Üniversitesi bölge sanayisi, turizmi ile başlatılan işbirliklerini bölgenin stratejik öneme sahip tarım sektörünü de içine alarak daha da güçlü bir şekilde sürdürüyor. Çukurova Üniversitesi bünyesinde “Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi” ile “Turunçgil Koleksiyon Bahçesi”ni hayata geçirmek için Adana’nın önde gelen tarım kuruluşlarından Özler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özler ve Bülent Özler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Tuncel, müze ve bahçenin planlama çalışmalarını tamamlayıp diğer paydaşlarla da en kısa sürede paylaşacaklarını belirtti.
Çukurova üniversitesinin kentle bütünleşen bir üniversite olması için bu tür girişimlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan “Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi” ile “Turunçgil Koleksiyon Bahçesi” hakkında Özler ailesi ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu.
Suluca’da bulunan Özler Holding’e ait Kelaynak Havacılık Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Tuncel, Adana tarımına öncülük yapan Özler Ailesine ait çok sayıda tarım aletlerinin, oluşturulacak müzede sergilenmesi konusunu da görüştü.
Çukurova Üniversitesi Bünyesinde “Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi” ve “Turunçgil Koleksiyon Bahçesi” Kurulacak
Anadolu’nun tarımın beşiği ve birçok tarım ürününün genetik merkezi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tarımın da başkentinin Adana olduğunu söyledi. Tarımdaki önemli atılımların Adana'dan başladığını hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulacak Çukurova Tarım Tarihi ve Aletleri Müzesi ile Turunçgil Koleksiyon Bahçesi’nin önemli bir ziyaret merkezi olarak toplumsal hafızayı taze tutacağını vurguladı.
Aynı alanda kurulacak olan müze ve bahçe çiftçilerin, akademisyenlerin ve ilgili STK’ların bir araya gelebileceği bir çekim merkezi olurken aynı zamanda tarımsal sorunların çözüm bulacağı üniversite-çiftçi-kamu işbirliği platformunun hayata geçmesine katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Tuncel şöyle devam etti;
“Üniversitemiz bünyesinde kurulması için ilk adımlarını attığımız müzemizde en basit tohum ekme araçları olan ahşap eserlerden başlayarak mekanize tarımın ilk örnekleri olan buharlı traktörlere kadar değişik tarım alet ve ekipmanlarını bir araya getirmek istiyoruz. Kısaca mezunlarımızın, çiftçilerimizin, Çukurovalının kendini bulacağı bir müze ve koleksiyon bahçesi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Destek verecek tüm kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyorum.”
Özler: “Adana İçin Bir Kazanç Olacak”
Özler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özler ve ağabeyi Bülent Özler ise, Cumhuriyet dönemi öncesinden kentte tarımla uğraşan bir aile olduklarına vurgu yaparak, Adana tarihine damga vuracak bu proje için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.