Reklam sektörü uçuşta

Reklam sektörü uçuşta
2013 yılı reklam yatırımları açıklandı. 2013?de 9.2 artan reklam yatırımlarının, 2014 yılında da yüzde 10 civarında büyümesi bekleniyor.Reklamcılar...


2013 yılı reklam yatırımları açıklandı. 2013?de 9.2 artan reklam yatırımlarının, 2014 yılında da yüzde 10 civarında büyümesi bekleniyor.

Reklamcılar Derneği üyesi medya ajanslarının verileriyle hazırlanan 2013 yılı reklam yatırımları açıklandı. Toplam 5 milyar 80 milyon TL olarak gerçekleşen reklam harcamalarında, bir önceki yıla göre yüzde 9.2?lik bir büyüme gerçekleşti. Reklamcılar Derneği, 2014 yılında da yüzde 10?luk büyüme bekliyor.

Reklamcılar Derneği Başkanı Alper Üner, "Geçen yıl, dijital reklam yatırımları pazar payı dünyada yüzde 23,2 oldu. Türkiye?de ise bu oran, yüzde 9.74. Dijital yatırımlar, büyümenin lokomotifi olmayı sürdürüyor" dedi.

Uluslararası alanda reklam sektörünün dijital medya yatırımlarıyla büyüdüğünü vurgulayan Üner, bu yatırımlar içinde sosyal mecraların payının yükseliğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Sosyal mecraları kullanarak ticaret yapmaya devam eden üyelerimiz var. Kısıtlamalar sektörün gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sadece ifade özgürlüğünün değil, ticari ifade özgürlüğünün de olması gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde dijital taraftaki olumsuzluklar, bu alandaki büyümeyi de olumsuz etkileyebilir".

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.