'Rekabet yağlı güreşlere olan ilgiyi artırdı'

'Rekabet yağlı güreşlere olan ilgiyi artırdı'
 Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın, "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır"...

 

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın, "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır" dedi.

 

ORDU (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda Kırkpınar yağlı güreşlerine olan ilginin arttığına işaret ederek, "Yeni nesil güreşçilerimiz, yağlı güreşleri renklendiren ve seyirciyi sahaya çeken başpehlivanlardır. Türkiye'de çok başarılı güreşçilerimiz var. Federasyon olarak hepsini yakinen takip ediyoruz" diye konuştu.

 

Aydın, güreşçilerin çok profesyonelce çalıştığını ve özellikle Kırkpınar'a çok büyük hazırlıklar yaparak gittiklerini dile getirdi.

 

Kırkpınar yağlı güreşlerinde büyük rekabetin olduğunu belirten Aydın, son yıllarda da kimin başpehlivan olacağının bilinmediğini bu nedenle de yağlı güreşlere ilginin arttığını söyledi.

 

Yaşanan rekabetin yağlı güreş müsabakalarını canlandırdığını ve hareketlendirdiğini anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bir dönem Kırkpınar yağlı güreşlerinde kimin başpehlivan olacağı önceden az çok tahmin edilebiliyordu. Artık bu algı yok. Kimin önceden başpehlivan olacağı hiç belli olmuyor."

 

Aydın, Türkiye'de birçok sporda seyirci sayılarının çok az olduğunu ancak ülke genelinde seyirci sayısı artan sporun başlarında yağlı güreşin geldiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.