Referanduma basket maçı damga vurdu?

Referanduma basket maçı damga vurdu?
Türk milli takımının 2010 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonasında finale yükselmesi referanduma da damgasını vurdu. Oyunu kullanan siyasetçiler değerlendirmelerinin...

Türk milli takımının 2010 FİBA Dünya Basketbol Şampiyonasında finale yükselmesi referanduma da damgasını vurdu. Oyunu kullanan siyasetçiler değerlendirmelerinin büyük kısmında tarihi başarıya yer verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile konutundan yürüyerek Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi ve 1103 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere okul bahçesinde açıklama yapan Gül, bugün demokrasinin güzel yanlarından birinin yaşandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bu akşam oynanacak Türkiye-ABD final maçını izlemeye gideceğini bildirdi.

Bu tür sportif başarıların Türkiye için gurur kaynağı olduğunu dile getiren Gül, yapılan büyük organizasyonların Türkiye'nin ne kadar güçlendiğini ve ileriye gittiğini gösterdiğini ifade etti.

Basketbol Milli Takımı'nın başarılarının devam edeceğine dair inancını dile getiren Gül, ''İnşallah bu akşam da Türkiye'ye çok büyük bir başarı armağan edecekler. Zaten şimdiye kadar geldikleri nokta olağanüstü bir başarıdır. Bu bile Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olmuştur'' diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN OYUNU KULLANDI  VE BASKETBOLDAN KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi ve kızıyla Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oyunu  kullandı. Başbakan'ın ghündeminde de basketbolda yaşanan gurur verici tablo vardı.

Başbakan, "Basketbol maçı için öldük öldük dirildik. 4.5 saniyede herşey olur. Kerem sağolsun 2 sayısıyla bize mutluluk yaşattı." dedi. Başbakan final maçına gideceğini açıkladı.

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN: BUGÜN SİYASET KONUŞMAYALIM 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, oyunu Antalya'da kullandı.

Şahin, Muratpaşa ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda 1322 No'lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra, gazetecilerin referandumla ilgili soruları üzerine, ''Şu anda değerlendirme yapmak yasaklara girer. Yasaklar kalktıktan sonra referandumla ilgili değerlendirme yaparız. Bugün siyaset konuşmayalım, spor konuşalım'' karşılığını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.