Rana Dal Başkanlığındaki TOBB KGK Adana İçin Çalışıyor

Rana Dal Başkanlığındaki TOBB KGK Adana İçin Çalışıyor
  TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu göreve çok kısa süre önce gelmesine rağmen bir çok projeye ve etkinliğe imza atarak tüm Türkiye’de...

 

 

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu göreve çok kısa süre önce gelmesine rağmen bir çok projeye ve etkinliğe imza atarak tüm Türkiye’de konuşulan bir kurul oldu.

25 Aralık 2014 tarihinde Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Ticaret Borsası, Kozan Ticaret Odası ve Borsalarında yapılan seçimlerle Rana Dal başkanlığındaki Kurul göreve geldi. Rana dal daha sonra başka bir başarıya imza atarak 8 ili kapsayan Akdeniz Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçildi.

Adana Sanayi Odası’nda yapılan Genel Kurul’da bir konuşma yapan TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, geride alan 4,5 ay içerisinde neler yapıldığı anlattı. Dal, “Aramızda daha öncede kurulda yer alan arkadaşlarımız olduğu gibi kurula bu yıl katılan delegelerimizde var.  Bu sebeple kurulumuzun oluşumu hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. 25 Aralık 2014 tarihinde Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Ticaret Borsası, Kozan Ticaret Odası ve Borsalarında yapılan seçimlerle 15 kişiden oluşan İcra Komitemiz belirlenmiştir. Koordinatör odamız olan Adana Ticaret Borsası’nın Başkanı  Şahin BİLGİÇ ve Genel Sekreteri Mustafa Hızlı kurulumuzun doğal üyesidir. 7 Ocak 2015 tarihinde kurulumuzun ilk toplantısını gerçekleştirmiş olup, bu toplantıda yönetim kurulumuzu belirledik ve çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.

19-21 Şubat tarihleri arasında TOBB tarafından gönderilen MAMOGRAFİ tırııyla, TÜYAP Kongre ve Fuar merkezinde, ücretsiz meme kanseri taraması yapıldığı vurgulayan Rana Dal, “Cihazın tanıtım ve açılışına, kurulumuzu desteklemek üzere Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşi Zeynep SÖZLÜ, Çukurova ilçe Belediye Başkanımızın eşi Ayşe Çetin, İl Emniyet Müdürümüzün Eşi Gülbahar Zeybek,  Garnizon Komutanamızın eşi  Aynur Doğan, ve Karaisalı, Yumurtalık, Sarıçam ve İmamoğlu ilçe belediye başkanlarımızın eşleri katılmışlardır.  20 Şubat’ta Adana Ticaret Odamızla beraber yürüttüğümüz Goncalar Solmasın projesi kapsamında, Gaziantep Pentex hazır giyim fuarında, ‘Kadına Şiddete Hayır’ temalı bir  defile düzenlendi. 11 Mart ta Doğa Koleji Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen, ‘Toplumda Kadının Yeri’ konulu konferansa konuşmacı olarak davet edildik. Gençlerle girişmcilik üzerine verimli bir konferans gerçekleştirdik. 19 Mart ta  avukat Abbas Bilgili ve Dilem Nadir Kuzucu nun katılımıyla , hergün daha da önem kazanan bir konu olan  ‘İş Güvenliği Hukuku’  üzerine bir bilgilendirme toplantısı düzenledik” ifadesini kullandı.

ADANA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Nisan ayında da tüm Türkiye’nin hatta tüm Dünya’nın konuştuğu Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında  Türkiye’nin bütün illerinin TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkanlarını Adana’ya davet ettik diyen Başkan rana dal sözlerini şöyle tamamladı. “35 ilimizden 100 kadar Kadın Girişimci Kurulu başkanları  ve icra komitesi üyelerinin  katılım gösterdiği programımız, 3-4-5 nisan tarihleri arasında  3 gün boyunca  devam etmiştir. 3 Nisan da konuklarımızın karşılanmasının ardından Adana Ticaret Odası Başkanımız Atila Menevşe ve TOBB KGK Üst Kurul üyemiz Şafak Çivici Altınay ın konuşmacı-konuk olduğu ‘Kadın Girişimciliğinin Örgütlenmesi  konulu panel düzenlendi. Panelimizin ardından konuklarımızla Adanamızın doğal güzelliklerini görebilecekleri bir rotayla şehir turu yaptık. Taşköprüye, Seyhan Nehrine,  Baraj gölüne ama en çokta bölgemizin insanına has olan misafirperverliğe hayran kaldılar. 4 Nisan Cumartesi günü karnaval alanında, kurulumuz  tarafından  narenciye tanıtım standı kurulmuştur. Bu stantta kurul üyelerimiz tarafından üretim ve satışı gerçekleştirilen turunç reçeli, portakal çiçeği ve limon reçeli, portakal lokumu gibi ürünlerin gelen konuklarımıza tanıtımı yapılmıştır. Misafirlerimiz Adana Ticaret Odası tarafından kurulan Kebap tanıtım standında, konuk sanatçılarla beraber ağırlandı. Ve şehir dışından gelen konuklar kortejede katıldı.  21 Nisan da ilimizi temsilen TOBB tarfından düzenlenen , VIII.Sektörel  Ekonomi Şurasına katıldık. 2 Mayıs Cumartesi günü TOBB 71. Genel Kuruluna katıldık”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.