'R4bia Platformu' Mısır'ın gözü olacak

'R4bia Platformu' Mısır'ın gözü olacak
Rabia ruhunu insanlık inisiyatifine dönüştürmek amacıyla internet üzerinden oluşturulan 'Rabia Platformu' ile Mısır ve Suriye'deki katliamlarla ile ilgili...


Rabia ruhunu insanlık inisiyatifine dönüştürmek amacıyla internet üzerinden oluşturulan 'Rabia Platformu' ile Mısır ve Suriye'deki katliamlarla ile ilgili düşünceler dünya ile paylaşılabilecek.

R4Bia ruhunu bir insanlık insiyatifine dönüştürmeyi amaçlayan bir gurup duyarlı toplum kuruluşu temsilcisini bir araya gelerek Mısır başta olmak üzere dünyanın değişik İslam ülkelerinde yaşanan katliamları internet üzerinden dünyaya duyuracak küresel bir etkinliğe imza atıyor. R4Bia Platformu ismi ile kurulacak küresel portal sayesinde dünyanın değişik ülkelerindeki vatandaşlar İslam ülkelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili duygu ve düşüncelerini diğer Müslüman kardeşleri ile paylaşma imkanı bulacak.

MAZLUMUN YANINDA ZALİME KARŞI

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, oluşturulan platformun insanlığı tehdit eden haksızlıklara dünya çapında karşı çıkıp mazlumun yanında, zalime karşı durmayı amaçladığını söyledi. Platformun hiçbir kurum ve partinin sözcülüğünü yapmayacağını ifade eden Dilipak, 'Dünyanın neresinde olursa olsun R4Bia eylemlerine destek verecek yeni fikir ve projelerin duyurulmasına katkı sağlayacaktır. Ortak akıl ve duyuru alanı vazifesi görecek olan platform duyarlı insanlara açıktır' dedi.

R4Bia Platformunun Koordinatörü Cihangir İşbilir, Platformun ile ilgili bilgilendirme toplantısının STK temsilcilerinin, bilim adamlarının ve kanaat önderlerinin 16 Eylül pazartesi saat 11.00'de İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantı ile kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.