Putin: S-400 hava savunma sistemini Türkiye'ye satmamız için engel yok

Putin: S-400 hava savunma sistemini Türkiye'ye satmamız için engel yok
St.Petersburg'da konuşan Putin, Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemlerini satmak için bir engel olmadığını belirtti ve 'ortak üretim' konusunda merak edilenleri yanıtladı.

Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) kapsamında, Konstantin Sarayı'nda dünyanın önde gelen haber ajansları yöneticilerini kabul ederek, soruları yanıtladı.

"S-400'LERDE MÜMKÜN OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YOK"

Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde S-400 füze savunma sistemlerinin ortak üretiminin gündeme gelip gelmediği ve bunun ne zaman mümkün olacağı sorusuna ise Erdoğan ile görüşmelerinde konunun gündeme geldiğini söyleyerek cevap verdi.

Rus Devlet Başkanı, şöyle konuştu:

"Ancak bu sistemleri henüz ülke dışında üretmedik. Bugün Hindistan Başbakanı ile yapacağımız görüşmede, nasıl ve hangi şartlarda üreteceğimizi görüşeceğiz. Süreç teknoloji ve personel yetiştirilmesi açısından büyük bir hazırlık gerektiriyor. Ancak mümkün olmayan hiçbir şey yok. Bu modern sistemlerin sevkiyatı konusuna tekrar döneceğiz. Bu sistemlerin etkili olduğunu hem Rus hem de Türk askeri yetkilileri biliyor."

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.