PSİKOLOJİK SAVAŞ VE TÜRKİYE

PSİKOLOJİK SAVAŞ VE TÜRKİYE
Savaş,savaş yöntemleri ; farklı odaklarca ve görevlendirilen farklı kişilerce, dilegetirilir. Kimisibu psikolojik savaşın kaynağı, kimi ise hedefi,...



Savaş,savaş yöntemleri ; farklı odaklarca ve görevlendirilen farklı kişilerce, dilegetirilir.

 

Kimisibu psikolojik savaşın kaynağı, kimi ise hedefi, kimileri de farkında olmadanaletidir.

 

 

Psikolojik savaş,topyekün savaş, psikolojik savaş ve teknikleri, psikolojik harekat konusundayazanların kimliklerini, özgeçmişlerini çok iyi bilmek, doğru analiz etmek gerekir.

 

 

 

Psikolojik savaş; her şeyin mubaholduğu, her kesimin iddia ettiği kansız bir savaş türüdür.

 

 

 

Psikolojik savaş; hem sıcak hemsoğuk savaş dönemlerinde yapılan, yapılabilen karşı tarafın sinir sistemine,düşünce yapısına yönelen mücadele yöntemidir. Çoğunlukla uzun dönemli olarakplanlanır.

 

 

 

Psikolojik savaş; düzenliorduların ilgili birimleri, sivil emniyet güçleri, siyasi partiler, hükümetlertarafından kullanıldığı gibi tek bir kişinin bir kişiye yönelik olarakuygulaması şeklinde de olabilir.

 

 

 

Psikolojik savaş; geçmiştekiörneklerinden olan işgal edilmiş veya edilecek topraklar üzerindeki yerleşimbirimlerine uçaklarla atılan propaganda içerikli yazılardan günümüzdeki beyinkontrol sistemlerine uzanan geniş bir yelpazede yer almaktadır

 

 

 

Psikolojik savaş;özelliklebarış zamanlarında yapılan, kimi zaman kelimelerle kimi zamansa tezgahlanmışeylemlerle yapılan silahsız yıldırmadır.

 

 

 

Psikolojik savaş; kimi zaman biryerde patlayan bomba, kimi zaman basında çıkan haberlerle, kimi zamandahalktaki farklı görüş içinde bulunan insanların görüşlerinin sağlamlaştırılıpsıyrılması esasına dayanan savaş biçimidir.

 

 

 

Psikolojik savaş; kitle iletişimaraçlarıyla teknolojik dijital verilere dayalı yazılı ve görsel medya ağı ilezihinlerde oluşturulan imajlarla insanları yönlendirmede en etkin yöntemdir.

 

 

 

Psikolojik savaş; silahlı birharekata girişmeden, farklı araç ve yöntemlerle, bir ülkenin, rejimine,topraklarına ve kaynaklarına, ulusal kültürünün meydana getirdiği bütünlüğünekarşı, bizzat o ülkenin mensuplarını kullanarak yürütülen bir saldırı ve savaştürüdür.

 

 

 

Psikolojik savaş; savaşın rahatve kolaylıkla yürütülebilmesine uygun koşullar sağlar.

 

 

 

Psikolojik savaş; olağanüstüdurum veya savaşta, iletişim araçları ve diğer araçların düşman üzerinde baskıyaratmak ve düşman kontrolü altındaki bölgelerdeki grupların ve diğer hedefalınan toplulukların tutum ve davranışlarını olumlu veya oluşuz yönde etkilemekamacıyla kullanılmasıdır. Amaç; düşmanın harekata devam isteğini zayıflatmak vesavaşı sürdürmekteki kapasitesini azaltmak amacı güden bütün çabalarıdesteklemektir.

 

 

 

Psikolojik savaşyönteminde;yıldırmak, bölmek, itibarsızlaştırmak ve nihayetinde etkisizleştirmek önemlidir.

 

 

 

Psikolojik savaşamacında; bazenhalkın etnik yapısını, bazen siyasi görüşlerini, bazen de inançlarınıtetikleyerek caydırmak, yönlendirmek, kışkırtmak vardır.

 

 

 

Şer güç odakları; psikolojiksavaşı küçümseyenlerin teşkil ettiği görüntüyü de olumlu olarakdeğerlendirerek, bu ortamı da güçlendirmeye çalışır. Psikolojik savaşa dikkatçekip, tehlikeyi gösterenleri de itibarsız hale düşürmek, bu savaşınmekanizmalarından biridir.

 

 

 

Psikolojik savaşıntetikçileri;işini, kendisinden bilgili veya yetkili kişilere bırakmak gibi kolay yolu seçeninsanlar, elde edilmek ve yanıltılmak bakımından en uygun haldekilerdir.

 

 

 

Küresel odakları; kitle iletişimteknolojilerini kullanan küresel psikolojik savaş uzmanları beyinleri süreklikontrol altında tutmaktadır. Televizyon, bilgisayar, sinema ve basınvasıtasıyla evlerin en mahrem noktalarına kadar ulaşıp fikir ve düşünceleriyönlendirmekte ve insanları her istenileni yapacak birer robot haline dönüştürmektedirler.

 

 

 

Küresel güçler; kendi tank, topve askerlerini kullanmadan Türkiye üzerindeki milli çıkarlarını işbirlikçilerikullanarak kolaylıkla elde etmektedirler.

 

 

 

Küresel Güçler; Anadolu?da binyıldır bir arada yaşayarak et-tırnak misali kaynaşmış Türk Milleti?nin bütünetnik unsurlarını birbiri ile çatıştırmakta ve kardeş kanı dökmektedirler.

 

 

 

Küresel güçler; halk üzerinde psikolojiksavaş yöntemlerini ve teknikleri uygulamaktadırlar. Psikolojik savaştehditlerine karşı koymak için halk bilgili ve bilinçli kılınmalıdır.

 

 

 

Her devlet; gündelikyaşantıyı yönlendirmek, uluslararası ilişkileri şekillendirmek için, düzenliolarak savaş stratejilerine göre davranır ve psikolojik savaşın gerekleriniyapar.

 

 

 

Bilinmesi,anlaşılması ve gereğine göre hareket edilmesi gereken temel gerçekler açıktır.

 

Türkiye?nin,dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yapılandırmaya çalışan küresel güçlerindoğrudan hedefi olduğunu ve çok yönlü psikolojik savaş tehdidi ile karşıkarşıyadır.

 

 

 

Türkiye; küreselpsikolojik tehditlere karşı toplumun tamamen savunmasız durumdadır. Bölgesel veküresel devletlerin planlı psikolojik savaş tehdidi altındaki Türkiye busaldırıları karşılayacak tarihsel birikime tecrübeye ve yetişmiş insan unsurunasahiptir.

 

 

 

Milli Güçler; Türkiye?nin kendiiçinde kurgulanan ve çevresinde oynanan oyunlarda bugün sadece seyircidurumunda dağınık ve şaşkınlık içinde bulunmaktadır.

 

 

 

Milli Güçunsurları;topyekün saldırı ile her ne kadar dağıtılmış görünse de, küresel merkezlerdenaldığı ödevleri yerine getirmekten başka bir işlevi olmayan işbirlikçişebekenin korkak olduğunu, suçluluk psikolojisi içinde rahat olmadığını bilmelive anlamalıdır.

 

 

 

Milli Güç Unsurları; kaos ortamından, şaşkınlıktan,panik halinden süratle sıyrılmalıdır.

 

 

 

Türk Milletitarih boyunca;sahip olduğu milli güç potansiyeli dolayısıyla oyun kurucu ve yönlendiricidünya devletidir.

 

 

 

Günün Sözü: Ne yaptığını bilen insanlar, güç sahiplerinin herzaman korkusudur.


 

Nurullah AYDIN

 

2 Ağustos 2012-ANKARA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.