Prof.Dr.Ali TEKİN Mevsimlik Tarım Emekçilerini Ziyaret Etti

Prof.Dr.Ali TEKİN Mevsimlik Tarım Emekçilerini Ziyaret Etti
CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve 21.Dönem Adana Milletvekili Prof.Dr.Ali TEKİN Yumurtalık ve Karataş ilçeleri tarım alanlarında çalışan...


CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve 21.Dönem Adana Milletvekili Prof.Dr.Ali TEKİN Yumurtalık ve Karataş ilçeleri tarım alanlarında çalışan ve çadırlarda zor barınma koşullarında yaşamaya çalışan mevsimlik tarım emekçilerini ziyaret etti.

Prof.Dr.Ali TEKİNDoğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kentimize ekmek parası için gelen tarım emekçilerinin dertlerini çadırlarında dinledi.

Kadın Emekçiler: Akşamları Karanlığa Mahkum Edilmiş Durumdayız

Tarım emekçileri, yaşadıkları yerlerde özellikle elektrik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını, karanlığa mahkum olduklarını bu nedenle de çok zor koşullarda yaşamaya çalıştıklarını söylediler. Kadınlar, sabahın erken saatlerinden akşama kadar çalıştıklarını, temizlik, yemek gibi temel ihtiyaç olan ev işlerini akşamları yapmaya mecbur olduklarını ancak elektriklerinin olmaması nedeniyle bu işleri yapamadıklarını belirttiler.

Çocuklar:Biz de Okumak İstiyoruz

Çadırlarda yaşayan çocuklarla da sohbet eden Ali TEKİN, çocuklardan özellikle okula gidemedikleri ve eğitim alamadıkları konusunda şikayetler aldı. Çocuklar, hayatları boyunca göçerler olarak tarlalarda çalışmak istemediklerini okula gitmek istediklerini, okuyup meslek sahibi olmak istediklerini belirttiler.

Duyarlı Olacağız, Yardımcı Olacağız, Dayanışma İçindeOlacağız

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof.Dr.Ali TEKİN,mevsimlik tarım emekçilerinin ekmek parası için Çukurova bölgesine geldiklerini ve Çukurova ekonomisine ve tarımına önemli katkılar sunduklarını;mevsim işçilerinin zor yaşam koşullarında mücadele ederek alınteriyle geçinmeye çalışmalarının her türlü takdire şayan olduğunu ifade etti..

Bu hizmet onlar için haktır, bizim için görevdir

Ali TEKİN,?bu emekçiler ve aileri bizim bölgemizin de insanıdır. Onların çocukları bizim çocuklarımızdır. Bu insanlarımızın insanca yaşayabilmeleri, çalışabilmeleri için bu zor yaşam ve çalışma koşullarına dikkat çekecek, bölgemizdeki işverenler, sivil toplum örgütleriyle ortak projeler geliştireceğiz. Belediye her türlü hizmeti sunmak için tedbirler alacağız. Göçer aile çocuklarının eğitimleri için her türlü tedbiri almak boynumuzun borcudur, önceliğimizdir? dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.