PRODOSS olarak son Doğa gezimizde ayrı bir Heyecan yaşadık..

PRODOSS olarak son Doğa gezimizde ayrı bir Heyecan yaşadık..
Yürüyüş sırasında uğramış olduğumuz köy ilkokullarına daha önce toplamış olduğumuz kitapları dağıtmanın sevincini ve sosyal sorumluluğumuzu...


Yürüyüş sırasında uğramış olduğumuz köy ilkokullarına daha önce toplamış olduğumuz kitapları dağıtmanın sevincini ve sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmenin gururunu yaşadık..

Kampanyapıza destek veren tüm prodos üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü(PRODOSS) 7 Nisan 2013 Pazar günü dağcılık faaliyetleri kapsamında Olukkoyağı Köyü ile Papazın Bahçesi arası doğa yürüyüşüne 08.00 de adana dan çıkış yaparak 90 km yaklaşık 1,5 saat lik bir yolculuktan sonra Tarsus? un Olukkoyağı köyüne ulaştık

Olukkoyağı köyü muhtarlık önündeki meydan köy muhtarı Ahmet AKSAY ve azaları ile köy halkı prodoss ailemizi karşıladılar hoş beş ve güzel bir karşılamadan sonra kulübümüz tarafından katılımcılara kahvaltı ve çay ikramı yapıldı. Kahvaltı dan sonra doğa yürüyüşüne katılan katılımcılar tarafından getirilen hikaye ve roman kitapları Olukkoyağı Köyü Ömer CIRIK ilköğretim okulu kütüphanesine bağışlanmak üzere muhtarlığa teslim edildi.

Prodoss kulüp üyeleri tarafından ilk kez yürünecek doğa yürüyüşü parkurumuza köyden başlamadan önce hazırlığımızı yapıp, yürüyüş parkurumuz ve yürüyüş kuralları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra yürüyüşümüze başlıyoruz. Yürüyüş parkurumuza Olukkoyağı köyünden orman yolundan Çaltılı mevki? ye 3 km yürüyoruz. Çaltılıdan Gölburnu mevki? ye orman yolunu takip ederek 5 km yürüyüp Doğa Koruma ve Milli Parklar alanı sınırına vardık. Gölburnundan köylüler tarafından kullanılan patikadan 5 km Kadıncık Vadisine yürüyerek iniş yaptık. Vadi içinde Berdan Çayının bir kolu olan Karageçit çayı üstünde bulunan eski ahşap köprüden geçerek Fakılar dan Papazın Bahçesi yoluna ulaşıyoruz. Stabilize yoldan 2 km daha yürüyerek toplam 15 km yürümüş yorgun ama mutlu olarak Papazın Bahçesine ulaşıyoruz.

Papazın Bahçesi Berdan Çayı?nın bir kolunun gözü buradaki çınar ağaçlarının altından çıkarak ve Karageçit çayına şelaleler oluşturarak dökülür. Yöreye özgü kırmızı benekli doğal alabalık (mercan) yaşar. Papazın Bahçesi vadisi içerisinde muhteşem ağaçlar ve şelaleler arasında alabalık yetiştirme havuzları, mesire yerleri ve hizmet binaları bulunmaktadır. Bahçeden ilerisi doğa harikası olup çeşmeler seyir terasları ve cevizli oluk şelalesi bulunmaktadır. Orman koruma sahası olduğu için geçiş kontrollü olarak verilmektedir. Prodoss olarak mesire alanında kamp kurulup ihtiyaçlar giderilip bol bol fotoğraflar çekilerek muhteşem bir gün geçirerek 18.30 da Adana ya dönüldü.

Olukkoyağı Köyü ile Papazın Bahçesi arası doğa yürüyüşümüzü birlikte yaptığımız Orman ve Su İşleri Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Etem BOZ Beye desteklerinden dolayı müdürlük çalışanlarına da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü(PRODOSS) olarak ülkemizde ve yöremizde harika doğal yerlere, kanyonlara, vadilere ve değişik dağ zirvelerine yürüyüş etkinliklerimiz sürecek olup, bu yörelerin tanıtımına ve dağcılık sporunun gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir.

Mehmet YAKUT

Prodoss Yönetim Kurulu Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.