CHP'li Meclis Üyeleri Hayvan Barınağına Alınacak Pikabı Reddetti

CHP'li Meclis Üyeleri Hayvan Barınağına Alınacak Pikabı Reddetti
Kozan Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında, gündeme alınan 5. madde olan "Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı Barınak için pikap alımının yapılması hususunun görüşülmesi" tartışmalara yol açtı.

CHP'li meclis üyeleri, bu maddeye karşı oy kullanarak pikap alımını reddetti. Bu karar, mecliste gerilimi tırmandırdı.

Toplantıda, CHP'Lİ bazı meclis üyelerinin eleştirileri üzerine Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, bu konuşmaları hedef alarak; "Barınağımıza pikap alınması konusunda bir ihtiyaç olduğu ortada. Ancak bazı arkadaşlarımız, bu ihtiyacı çarpıtarak, sanki gereksiz bir harcama yapılıyormuş gibi göstermeye çalışıyor. Bu tamamen yanlış ve yanıltıcı bir tutumdur” ifadesi ile duruma açıklık getirdi.

Yaşanan bu gerginliğin ardından, CHP’li Grup Meclis Üyelerinin hali hazırdaki aracı görmek istemeleri üzerine Başkan Atlı, aracın belediye binası önüne getirilmesi talimatını verdi. Araç, binanın önüne getirilerek basın mensuplarına gösterildi. CHP’li grup meclis üyeleri ise isteklerinin üzerine gelen aracı görmeden Belediye binasını terk ettiler.

Belediye binası önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ataş, "Bu araç, yıllardır barınağımızda hizmet veriyor ancak artık işlevselliğini yitirmiş durumda. Amacımız, hayvanlarımızı sağlıklı ve güvenli bir şekilde toplayabilmek ve barınağımıza ulaştırabilmek. Yeni bir pikap almak, onların yaşam koşullarını iyileştirmek adına atmamız gereken önemli bir adımdı," şeklinde konuştu.

Alev Ataş'ın ardından yeniden söz alan Mustafa Atlı ise, CHP'li meclis üyelerinin toplu olarak aldığı bu ret kararının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "Barınağımıza araç alımı konusunda CHP'li grup meclis üyelerimiz hep birlikte reddettiler. Bu karar, Kozan halkının ihtiyaçlarını göz ardı etmektir. Umarım bu tutum, tüm Türkiye'ye örnek teşkil etmez. Bizim tek amacımız, Kozan halkının ve ilçemizde yaşayan can dostlarımızın daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak" dedi.

Başkan Atlı “Kozan’a hizmet etmemize hiç kimse engel olamaz” sözleri ile hem barınak hem de araç için çalışmalarının başladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.