AK Parti Grup Başkan Vekili Sancaklı, "Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz."

AK Parti Grup Başkan Vekili Sancaklı, "Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz."
Sancaklı, bir ay önce belediyenin tüm borçlarını ödediğini iddia eden Başkan Demirçalı’nın, şimdi 150 milyon TL’lik yeni bir borçlanma talebiyle meclisin karşısına çıkmasını “beceriksizlik” olarak nitelendirdi.

- Sancaklı'dan Demirçalı'ya sert Eleştiri: “Yüreğir’i 150 milyon TL borçlandırıyorum” diye de bir afiş asın!
- AK Parti’den Yüreğir Belediyesi’ne Sert Eleştiri: '300’den fazla işçiyi işten çıkarırken hesabını yapmadınız mı? '
- Sancaklı'dan Demirçalı'ya 'beceriksizlik' suçlaması

- AK Parti Grup Başkan Vekili Sancaklı’dan Demirçalı’ya; ‘Gerçeği Gizliyorsunuz’

- AK Parti Grup Başkan Vekili Sancaklı: ‘Ali Demirçalı Ücretsiz Spor Tesislerini Ücretli Yaptı’

- İrfan Sancaklı: “Yüreğir’i 150 milyon TL borçlandırıyorum” diye bir afiş asın.

- AK Parti Grup Başkan Vekili Sancaklı, "Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz."


Yüreğir Belediyesi Eylül Ayı Meclisi oturumunda, AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı, Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın mali yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Sancaklı, bir ay önce belediyenin tüm borçlarını ödediğini iddia eden Başkan Demirçalı’nın, şimdi 150 milyon TL’lik yeni bir borçlanma talebiyle meclisin karşısına çıkmasını “beceriksizlik” olarak nitelendirdi.

Sancaklı, yaptığı konuşmada, “Gönül isterdi ki bugün Ali Başkan aramızda olsaydı. Kendisi, belediyenin SSK ve vergi borçlarını tamamen sıfırladığını ve 250 milyon TL'lik borcu ödediğini söyleyerek hepimize bir şhov yaptı. O gün 250 milyon TL borcu ödediğinizi söylediniz. Peki, şimdi neden 150 milyon TL daha borçlanma ihtiyacı duyuyorsunuz?” sorusunu yönelterek, Başkan Demirçalı’nın açıklamalarındaki çelişkilere vurgu yaptı.
'Şahsi şirketlerinizde bu kadar yüksek faizle borçlanmaya gider miydiniz? diye soran Sancaklı, yüksek faiz oranlarının olduğu bir dönemde bu borçlanmanın ne kadar rasyonel olduğu konusunda şüphelerini dile getirdi.

300’den fazla işçiyi işten çıkarırken bu hesabı yapmadınız mı?

Başkan Demirçalı’nın işçi tazminatları için borçlanma gerekçesini öne sürmesi de AK Parti Grubu tarafından inandırıcı bulunmadı.
AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı, “İşçi tazminatlarını ödemek zorunda olduğunuzu belirtiyorsunuz. Ancak, 300’den fazla işçiyi işten çıkarırken bu hesabı yapmadınız mı? 300 kişinin aylık maliyeti yaklaşık kişi başı 40 bin TL. İşçi çıkararak bu kadar tasarruf ettiğinizi iddia ediyorsunuz, o halde bu tazminatları da bu tasarruflardan karşılamanız gerekmez miydi? Açıkçası, 250 milyon TL borcu ödediğinize o gün de inanmamıştık, bugün de bu parayı tazminatlara harcayacağınıza inanmıyoruz.” diyerek, belediye yönetiminin tutarsızlıklarına dikkat çekti.

“Siyasette İlkelilik Esastır”

Sancaklı, Başkan Ali Demirçalı’nın Yüreğir’i düzlüğe çıkarma vaadinin yerine getirilmediğini belirterek, “Şimdi 150 milyon TL daha borçlanmak istiyorsunuz. Bu tam anlamıyla bir beceriksizliktir, başka bir izahı yoktur” ifadeleriyle eleştirisini şöyle sürdürdü;

'Siyasette ilkelilik esastır. Başkanın ağzından çıkan her söz, bağlayıcıdır. Burada şahsi şirketlerinizi değil, Yüreğir’i yönetiyorsunuz. Yüreğir’i düzlüğe çıkaracağım diyerek yola çıktınız, ama şimdi 150 milyon TL daha borçlanmak istiyorsunuz.
Bu, tam anlamıyla bir beceriksizliktir; başka bir izahı yoktur.
O gün sizi alkışladık, ama şimdi bu alkışlarımızı geri alıyoruz. O gün belediyeye afişler asmıştınız, şimdi de “Yüreğir’i 150 milyon TL borçlandırıyorum” diye bir afiş asın. Biz de sizi tekrar alkışlayalım.
Sonuç olarak, bu borçlanmayı AK Parti Grubu olarak reddettiğimizi açıkça belirtmek istiyorum. Belediye başkanlığı, halka hizmet için para harcama sanatıdır, ama görüyoruz ki sizde bu beceri yoktur.'

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.