'Politik Eksen'de seçim değerlendirmesi yapılıyor - CANLI

'Politik Eksen'de seçim değerlendirmesi yapılıyor - CANLI
 24'TV'de 'Politik Eksen' programında Ahmet Kekeç, Ahmet Taşgetiren ve Nihal Bengisu Karaca seçim değerlendirmesi yapıyor...'Politik Eksen'de yerel seçim...


 

24'TV'de 'Politik Eksen' programında Ahmet Kekeç, Ahmet Taşgetiren ve Nihal Bengisu Karaca seçim değerlendirmesi yapıyor...

'Politik Eksen'de yerel seçim değerlendirmesi yapılıyor...

Nihal Bengisu Karaca, CHP?nin seçimlerden önce bir değişim görüntüsü verdiğini, reklamlarında da halktan kişilerin temsil edildiği imajinasyon oluşturmaya çalıştığını fakat ?Klasik CHP? seçmeninin seçim sonrasında tipik kodlarına dönerek halkı aşağıladıkları yorumunu yaptı. Nihal Bengisu Karaca, buradaki samimiyetsizliği gözler önüne serdi.

KLASİK CHP SEÇMENİ YİNE HALKI AŞAĞILADI

İlginç görüntülerden biri de CHP reklam tanıtım filmlerinde olabildiğince halktan kişiler kullanılmaya çalışıldı. Hele reklamların birinde başörtülü bir yaşlı teyzeyle açılıyor. İlerleyen sahnelerde bir de genç başörtülü kullanılmış. Bunların hepsi ?Çare Sarıgül? diyor. İşte ötekileştirmeye karşı, kimi düzenli şehirleşme yanlısı falan hepsi sloganlarını söyleyip söylüyorlar. Halktan kişilerin özellikle temsil edildiği bir imajinasyon oluşturulmaya çalışılmış. Ama istenen sonucun gelmediği anlaşıldığı andan itibaren, klasik CHP seçmeni yine sosyal medyadan, sağdan-soldan o tipik kodlarına dönerek, yine bu halkı; cahil, makarnacı, embesil, bidon kafalı, hırsız, zaten hırsızlığı ayırt edemeyen, hırsızın ne olduğunu bilmeyen insanlar hakaretlerinde bulundu.

Hatta, yıllardır Anadolu?da gezdiği yerlerde, çaldığı kapılardan ekmek çıkarmış, televizyonculuk hayatını buna borçlu olan Tayfun Talipoğlu ?Trakya?ya kadar çinko eksikliği var? dedi. Ve insanlar da ona haklı olarak tepki gösterdiler. ?Sen o çinko eksikliği insanların üzerinden bir meslek inşa ettin, ayıp? şeklinde tepkiler oldu.

Gerçekten ?ben artık halkın partisiyim?, ?ve bakın artık devletçi, resmi ideolojinin yanlış yorumlanması, dolayısıyla marjinalleşen yankılarımı da törpülüyorum. Halkın değerler sistemine uygun bir kıvama gelmeye çalışıyorum.? Halka yakın durulmaya çalışılıyor ama bunun ne kadar samimiyetsiz bir çaba olduğu görülüyor. Aslında gönülden, yürekten istenmeyip, sadece oya tahvil etmek üzere girişilmiş roller, kılıklar olduğu her seçim sonrasında gelen o dalgayla, o klasik CHP?li diyebileceğimiz yerden gelen dalgayla anlaşılıyor.

METİN GÜNCELLENİYOR...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.