PKK'yı içerden çökertecek teklif

PKK'yı içerden çökertecek teklif
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'den terör örgütü PKK'yı içerden çökertecek teklif.Kurucu lideri Turgut Özal'a ahde vefa göstermek amacıyla...



Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'den terör örgütü PKK'yı içerden çökertecek teklif.

Kurucu lideri Turgut Özal'a ahde vefa göstermek amacıyla ANAVATAN Partisi'ni yeniden kuran Genel Başkan İbrahim Çelebi, "terör örgütü PKK'yı içten çökertecek " dediği bir teklifi kamuoyuyla paylaştı.

Binlerce insanımızın çeşitli tehditlerle ve vaatlerle kandırılıp bölücü terör örgütü PKK tarafından Dağlara götürüldüğüne ve devletin de bu insanlarımıza sahip çıkıp, kurtarmada etkisiz kaldığına işaret eden Güçlü,
? Bu insanlarımızı kim kurtaracak? Devlet etkisiz kaldığı sürece, eşkıya terör örgütü o kadar ayakta kalma zamanı kazanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenler aynı zamanda bu konuda büyük çelişki içindeler. PKK, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında cirit atıp, devletin varlığına meydan okurken, tehditlerle dağlara götürülen insanlarımız ölüme terk ediliyor. Aileler çocuklarının eşkıya örgütün elinden kurtulup-kaçıp gelmesi için Devletten çok geniş eve dönüş alternatifleri beklemektedir. Cezalı eve dönüşü sağlama mantığı iflas etmiştir. Tek çare PKK?yı içerden yıkıp gücünü bitirmektir. Bunu en güçlü alternatifi de ?Şartlı kısmi Genel AF? çıkartmaktır? dedi.

Devletin dağa kimlerin, ne şekilde ve hangi amaçla çıktığını da bildiğini ileri süren Güçlü;

"Devletin karşısında bir terör örgütü var. Ve Devlet bu örgütün insan gücünü kendi ağzı ile tarif ediyor ve diyor ki ; ?gençlerimiz kandırılarak-tehdit edilerek dağa çıkartılıyor?. Peki, bunlar yapılırken devletin gücü nerede? Mademki devlet dağdakilerin çok büyük bir kısmının tehditlerle-kandırılarak götürüldüğüne inanıyor, o zaman örgütü içerden çok hızlı bir şekilde söküp, zayıflatacak şeyler yapmalıdır. Cezalı eve dönüş yasaları etkisiz kalmış, daha doğrusu iflas etmiştir. Kandırılmışları-tehdit edilmişleri; bölücü eşkıya terör örgütünün elinden kurtarmak için en etkili çare; kısmi ve şartlı genel AF çıkartmaktır." dedi.

Devletin 10 yıla kadar olan cezalarda ağır infazlı şartlı Af çıkartması halinde , PKK'nın bir anda çökeceği iddiasını dile getiren Güçlü, "Dağda ki eleman bu imkândan yararlanmak için her türlü şeyi göze alarak örgütten kaçıp kurtulacağı gibi, diğer suçlarla ilgili yargı dosyaları ortadan kalkacak ve çıkmaza giren yargı kaosu ortadan kalkacaktır. ANAVATAN Partisi olarak gerek iktidara ve muhalefet partilerine bu konuda birlik olma çağrısı yapıyoruz? dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.