PKK'nın lider kadrosu böyle yakalanacak

PKK'nın lider kadrosu böyle yakalanacak
 İçişleri Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği terörle mücadelede uygulanacak ödül yönetmeliği taslağı bir yılı aşkın süredir imzada...


 

İçişleri Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği terörle mücadelede uygulanacak ödül yönetmeliği taslağı bir yılı aşkın süredir imzada bekliyor.

Arda Akın'ın haberi

Başbakanlık'ta halen inceleme safhasında olduğu öğrenilen taslak, PKK'nın 20'si Avrupa'da bulunan 50 kişilik lider kadrosunu yakalanmasını sağlayanlara 4 milyon liraya kadar ödül verilmesini kapsıyor.

Yönetmeliğin onaylanması halinde, özellikle Kuzey Irak'taki peşmergelerin PKK'nın ?1? numaralarının yakalanması için Türkiye ile işbirliği yapması planlanıyor.

LİDER KADROSU 4 MİLYON DOLAR

Yönetmelik taslağında, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ile Oslo görüşmelerine katılan Mustafa Karasu, Sabri Ok ve Zübeyir Aydar gibi isimler yer alıyor. Alt sınır olan 2 milyon liralık ödül ise örgütün bölge sorumluları ile Avrupa'da faaliyet gösteren birim yöneticileri için belirleniyor.

ANLIK İSTİHBARAT 100 BİN TL

Taslağa göre, olaya göre gelen anlık istihbarat bilgileri için ise verilecek ödül miktarını operasyonu yapan birim Ödül Komisyonu'na önerecek. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı'nın başkanlığını yapacağı ve 3 emniyet 3 de jandarma personelinden oluşan 7 kişilik komisyonun onayı alındıktan sonra teröristi yakalatana ödeme yapacak.

Komisyonun onaylayacağı ödül miktarı ise 100 bin TL ile sınırlandırılacak. İhbarın ardından gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarı ödül miktarı ile doğru orantılı olacak. İhbarı yapan vatandaşın kimliğinin gizlenmesi ise ana prensip olarak görülecek. Gerek duyurulursa, farklı bir ilde farklı bir kimlikle yaşayabilme imkanı tanınacak.

Kaynak: Hurriyet.com.tr

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.