PKK, sözde ateşkes süresini uzattı?

PKK, sözde ateşkes süresini uzattı?
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatları İmralı'dan döndü. Avukat Doğan Erbaş, "15 Haziran ile gerekli görürsek, bugün ya da yarın bir açıklama...



Terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatları İmralı'dan döndü. Avukat Doğan Erbaş, "15 Haziran ile gerekli görürsek, bugün ya da yarın bir açıklama yapacağız" dedi.

İmralı Adası'nda hükümlü bulanan bölücü başı Abdullah Öcalan'ın 4 avukatı, seçimden sonra ilk ziyareti yaptı. Öcalan'ın avukatları Doğan Erbaş, Fuat Coşacak, Hakzan Sazak ve İbrahim Bilmez, akşam saatlerinde İmralı'dan döndü. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen avukatlar adına Doğan Erbaş, kısa bir açıklamada bulundu. Gazetecilerin Abdullah Öcalan'ın "15 Haziran'a kadar bir uzlaşma olmazsa kıyamet kopacak" açıklamasını hatırlatması üzerine "15 Haziran ile gerekli görürsek, bugün ya da yarın bir açıklama yapacağız" dedi.

Bir gazetecinin "Devlet yetkililerinden Öcalan ile görüşmeye gelen oldu mu" sorusunu ise Erbaş, "Evet dün görüşmüşler" şeklinde cevapladı.


Ardından avukatlar, araçlarına binerek İstanbul'a hareket etti.


Sızan bilgilere göre de teröristbaşının, BDP adaylarının yüksek bir oy almasıyla da sözde ateşkes sürecinin uzatılmasını istediği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.