'PKK ile mücadele konusunda da dünyadan kararlılık bekliyoruz

'PKK ile mücadele konusunda da dünyadan kararlılık bekliyoruz
  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını, PKK ile mücadele konusunda da...

 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını, PKK ile mücadele konusunda da dünya kamuoyundan bekliyoruz" dedi.

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

 

Terörle mücadele konusunda PKK'nın da bir terör örgütü olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kalın, terörün iyi ya da kötü diye ayrılamayacağını ifade etti. Ülke olarak terörün her türüne ve şekline karşı aynı tavrı gösterdiklerinin altını çizen Kalın, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Burada bir grup terör örgütünü 'bunlar kötüdür', bir grup terör örgütünü 'bunlar iyidir' diye ayırıp, buradan hareketle bir politika üretmek yanlıştır, siyaseten de yanlıştır, ahlaken de yanlıştır. Biz DAİŞ konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını, mesela PKK ile mücadele konusunda da dünya kamuoyundan bekliyoruz. Sürekli DAİŞ ile ilgili yapılan yayınlar vs. yanında bizim aynı zamanda PKK denen bir terör örgütüyle yürüttüğümüz bir mücadelemiz var."

 

-"Irak ile iletişim kurma noktasında sorunumuz yok"

 

Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda Irak'ı ziyaret etmesinin mümkün olup olmadığı sorusuna ise şu an planlanan bir ziyaret bulunmadığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bağdat'ı ziyaret edeceğini açıkladığını bildirdi.

 

Irak yönetimiyle görüşmelerin farklı düzeylerde yürüyeceğini kaydeden Kalın, "Bizim Irak ile iletişim kurma noktasında herhangi bir sorunumuz yok. Bu Cumhurbaşkanı'mız düzeyinde olur, Başbakan düzeyinde olur, ihtiyaç duyulduğunda bu temaslar hızlandırılır, ama şu anda kriz havası yaratma çabası var, orada büyük bir krize doğru bu işi sürükleme çabası var, bunun bir kere altının boş olduğunu ifade edeyim" diye konuştu.

 

-"Rus saldırılarının yüzde 90'ından fazlası muhalifleri ve sivilleri hedef aldı"

 

Kalın, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin, "24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağının, yaşanan Suriye krizinin son maliyetlerinden biri olarak görülmesi gerekir" dedi.

 

Rus savaş uçaklarının, Suriye'de DAEŞ ile mücadele adı altında, Suriyeli muhalifleri hedef aldığının bilinen bir gerçek olduğuna işaret eden Kalın, "Rus saldırılarının yüzde 90'dan fazlası, ılımlı Suriyeli muhalifleri ve sivilleri hedef almıştır, gerek Bayırbucak Türkmenleri olsun, gerekse diğer bölgeler olsun. Ancak yüzde 9-10 kadar direkt DAİŞ hedeflerini vurmuştur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.