PKK geçti Heron izledi?

PKK geçti Heron izledi?
PKK'mn eylemsizlik kararını sona erdirmesinin ardından önümüzdeki günlerde Güney-doğu'da sıcak çatışmaların yaşanacağı öne sürülüyor. Taraf...



PKK'mn eylemsizlik kararını sona erdirmesinin ardından önümüzdeki günlerde Güney-doğu'da sıcak çatışmaların yaşanacağı öne sürülüyor.

 

Taraf Gazetesi'nden Mehmet Baransu imzasıyla yayınlanan haberde şok iddiaya yer verildi. İddianın sahibi ise elinde Heron görüntüleri bulunan askerî bir yetkili. Askerî yetkiliye göre Türk Silahlı Kuvvetleri önümüzdeki birkaç gün içerisinde operasyonlara başlayacak ve seçim öncesi bölgeden yine şehit haberleri gelecek.

22 saatlik takibe rağmen...


Heron
görüntülerine göre 19-20 Ocak 2011'de 12 kişilik bir PKK'lı grup Türkiye'ye sızıyor. Grup havadan 22 saat görüntüleniyor. Ancak Heron, yakıtının bitmesi üzerine merkeze geri dönüyor. Askerî yetkilinin iddiasına göre bu durumda görevlendirmeyle bölgeye ikinci bir Heron gönderilmesi gerekirken, bu yapılmadı. Askeri yetkili bu iddialarının yanı sıra aldıkları bazı istihbarat bilgilerini de paylaştı. Mart ayında yaklaşık 40 kişilik grubun Şırnak Uzun-geçit Jandarma Karakol Komutanlığına büyük bir eylem yapmayı planladıklarını iddia etti. Dargeçit'te bir Heron düştü Askerî yetkili ayrıca PKK'nın, Nusaybin Merkez'deki güvenlik güçlerine veya Dibek Üs Böl-gesi'ne yönelik eylem araştırması içerisinde olduklarını söyledi. Öte yandan dün Mardin'in Dargeçit İlçesinde keşif uçuşu yaptığı sırada bir Heron, henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.