Pirincin KDV'si yüzde 1'e düşüyor

Pirincin KDV'si yüzde 1'e düşüyor
Başbakan Davutoğlu, Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüreceklerini söyledi.TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,...

Başbakan Davutoğlu, Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüreceklerini söyledi.

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyu geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda istişare ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'ne katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada bölgeye 10 milyar lira yatırım yapılacak Trakya Gelişim Projesi ile Tekirdağ'ı yeşilin ve bereketin merkezi yapacaklarını dile getirerek, Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için çalışmalara başladıklarını hatırlattı.

Tekidağ'da 2003-2014'de 15 bin 700 dönüm araziyi sulamaya açtıklarını ve yılda 8 milyon zirai gelir sağladıklarını dile getiren Davutoğlu, Malkara Karacahalil Göleti ve Malkara İbribey sulamasıyla ayrıca yer altı sulama tesisleri yaptıklarını anlattı.

Bölgede yapımı tamamlanan barajları da anlatan Davutoğlu, Tekirdağ'a 8,5 milyon adet fidan diktiklerini vurguladı.

Davutoğlu, dün Muğla'da olduklarını, oraya 80 milyon fidan dikildiğini belirterek, toplamda ülke genelinde 3,5 milyar fidan dikildiğini ancak kesilmeyip taşınan 8-10 ağaç için yapılan Gezi provokasyonundan sonra Yalova'da yüzlerce asırlık çınarın kesildiğini, kimseden ses çıkmadığını, "provokasyon yapan CHP zihniyetinin her türlü tahribatı yapmaktan hiç kaçınmadığını" anlattı.

- "Tekirdağ yükselen Türkiye'nin yükselen gücü olacak"

Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Han adına, hayatını kaybettiği Muratlı ilçesine bağlı Yukarısırt Köyü'nde hatıra ormanı kurmaya devam ettiklerini belirterek, Tekirdağ'da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurduklarını hatırlattı.

Bir organize sanayi bölgesinde 2002'de 12 bin vatandaş çalışırken şu anda 4 organize sanayi bölgesinde 48 bin 500 kişinin çalıştığını, ayrıca Tekirdağ'a 9 organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi daha kurmaya kararlı olduklarını aktaran Davutoğlu, "Yüksek hızlı trenle, yat limanlarıyla bütün bu sanayi bölgeleriyle Tekirdağ, yükselen Türkiye'nin yükselen gücü olacak. Şimdi en önemli müjdeyi veriyorum ve bununla kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda istişare etmiştik, önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Gerçek cumhuriyetçiliği demokrasiyle Türk siyasi hayatında zirveye taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudretini bütün dünyaya gösteren AK Parti'nin değerli teşkilat mensupları, yükselen Türkiye'de Tekirdağ da Trakya da yükselecek. Ancak Tekirdağ'da da Trakya'da da siyasette alışılmış çizgileri terketmenin vakti geldi. Tekirdağ'da oylarımız 2002'den bu yana sürekli yükseliyor bu güzel ama birinci parti olamadık. Şimdi sizden bir söz istiyorum. Haziran 2015'teki seçimlerde Tekirdağ'da AK Parti'yi birinci parti yapmaya hazırmısınız? İnşallah AK Parti'nin Tekirdağ'daki oy ortalamasını Türkiye'nin oy ortalamasının üzerine çıkarmaya, yüzde 50 yapmaya hazır mısınız? Bütün Tekirdağ'ı sokak sokak, semt semt, köy köy, ilçe ilçe, belde belde dolaşarak her yere ulaşarak 'artık Tekirdağ'da AK Parti dönemi geldi' demeye hazır mısınız? Tekirdağ'a gelip Cumhuriyet istismarı yapanlara cumhuriyetçiliği öğretmeye hazır mısınız? Bütün Trakya'da AK Parti bayrağını al bayrakla birlikte en yüksek zirvelerde dalgalandırmaya hazır mısınız? Biz de Trakya'ya da, Tekirdağ'a da daha sık geleceğiz. Önümüzdeki aylarda daha çok görüşeceğiz. Her yere ulaşacağız ve Trakyamızda, Tekirdağımızda AK Partinin birinci parti olduğu yeni ve aydınlık günlerin önünü açacağız."

Başbakan Davutoğlu'na programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.