Patronlar üniversiteli asistan bulamıyor ?

Patronlar üniversiteli asistan bulamıyor ?
Patronların sağ kolu olarak bilinen yönetici asistanlığı mesleğine gençlerin ilgi göstermemesi iş dünyasını da düşündürüyor. İş dünyasının...

Patronların sağ kolu olarak bilinen yönetici asistanlığı mesleğine gençlerin ilgi göstermemesi iş dünyasını da düşündürüyor. İş dünyasının önde gelen isimleri gençleri bu alanda eğitim almaya çağırdı

Türkiye bir yanda işsizlik sorunuyla uğraşırken, diğer yandan da patronlar nitelikli eleman sıkıntısı çekiyor.

İşadamları nitelikli yönetici asistanının rahat iş bulabileceğini belirtirken, maaşların da 2 ile 5 bin lira arasında değiştiğini söylüyorlar.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ?Asistan demek patron yardımcısı demektir. Gençler bu mesleğe ilgi göstermiyor. Oysa Avrupa ve Amerika?da asistanlık mesleği parmakla gösterilen meslekler arasında yer alıyor? dedi.

Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ise ?Günümüzde patron sekreterliği, CEO ve genel müdür sekreterliği gibi bölümlerde donanımlı asistanlara ihtiyaç var? yorumunda bulundu.

Kavram Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bahattin Durmuş da ?Bu bölümde okuyan öğrenciler uygulamaya yönelik aldıkları mesleki eğitim ve teknik eğitim sayesinde uzman ve donanımlı olarak mezun oluyorlar? dedi.

Kurum olarak bu eğitime önem verdiklerini belirten Durmuş ?İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu?nda bu eğitimin üzerinde ciddiyetle duruyoruz? dedi.

Burs da çare olmadı

Bahattin Durmuş, yüksek istihdam imkanı sunan büro yönetimi ve asistanlık mesleğine, burs vermenin de ilgiyi artırmadığını belirterek ?Yüzde 25 ve yüzde 50 burs imkanı sunan üniversiteler, burslu kontenjanları bile dolduramadı.

Özel ve vakıf üniversitelerinde 111 öğrenciye yüzde 25 burs imkanı sağlanmasına karşın öğrencilerin sadece 4?ü yüzde 25 burslu okumayı tercih etti? dedi.

Durmuş, 285 kişilik kontenjanda sadece 27 kişinin yüzde 50 bursu tercih ettiğini söyledi.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.