Patriotlar 24 saat göreve hazır

Patriotlar 24 saat göreve hazır
Adana İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığında konuşlu patriot hava savunma sistemleri 24 saat boyunca göreve hazır.Türkiye'nin NATO'dan talepte bulunması...

Adana İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığında konuşlu patriot hava savunma sistemleri 24 saat boyunca göreve hazır.

Türkiye'nin NATO'dan talepte bulunması üzerine ocak ayında Hollanda'dan getirilen ve 10. Tanker Üs Komutanlığına konuşlandırılan patriot hava savunma sistemleri basın mensuplarına tanıtıldı.

Sistemin çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren Adana'daki patriot hava savunma sisteminin komutanı Hollandalı Albay Peter Koning, Adana'daki 1 milyondan fazla insanı korumakla görevli olduklarını ifade etti. Bu görevle NATO'ya bağlılıklarını gösterdiklerini anlatan Koning, ilk günden itibaren büyük bir özenle görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koning, ocak ayından beri Suriye'den gelecek olası saldırılara karşı Türkiye'yi korumakla ve radarla kontrol etmekle görevli olduklarının altını çizerek, ''Patriot sistemi savunma amaçlıdır, şu an savunma amaçlı bulunuyoruz'' dedi.

Patriotların İncirlik'te ve Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı alanında bulunduğunu hatırlatan Koning, Alman ve ABD birliklerinin ise diğer şehirleri koruduğunu söyledi.

Bir gazetecinin ''Suriye'den gelecek herhangi bir potansiyel kimyasal tehdite karşı ekstra bir hazırlığınız var mı '' şeklindeki sorusu üzerine Koning, kimyasal saldırılara karşı korumanın uluslararası bir sorumuluk olduğunu belirterek, ''Kendimizi koruma gücümüz var, bütün görevlerde olduğu gibi Hollanda bu durumu da çok ciddiye alıyor'' dedi.

Körfez Savaşı'nda ve 2003 yılında Diyarbakır'da da görev yapan Kıdemli Başçavuş Johan Van Zetten de geçmişte Diyarbakır'ı korudukları gibi şu an da Adana'yı korumakla görevli olduğunu belirterek, füze savunma sistemini sürekli kontrol altında tuttuklarını anlattı.

Bu arada, patriot hava savunma sisteminde 230 Hollanda askerinin görev yaptığı bildirilirken, askerlerin 4'er aylık süreyle Türkiye'de görev aldığı öğrenildi.

Üs komutanlığında kurulu radar sistemi sürekli tarama yaparken, her patriot ateşleme ünitesinde 4 füze bulunduğu görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.