Paris’in İslamofobi lobisine tokadı..

Paris’in İslamofobi lobisine tokadı..
Mesala bana "Fransa'daki yürüyüşe ve cenazelere niçin ABD'den üst düzey kimse gelemedi!?" sorusunu yönelt ki sana aydın diyeyim. Cevabını bilmesen de...

Mesala bana "Fransa'daki yürüyüşe ve cenazelere niçin ABD'den üst düzey kimse gelemedi!?" sorusunu yönelt ki sana aydın diyeyim. Cevabını bilmesen de olur..

Bizimkiler, milleti temsil ettiğini sanan, medyada arz-ı endam eden kalem ehli, Müslümanların katil olduğunu kabul etmiş peşinen! Yabancının oluşturmaya çalıştığı Müslüman gözünü kırpmadan adam keser algısı, bizimkiler tarafından çoktan satın alınmış! Manşetlerine, ekranlardaki konuşmalarına bakınca bunu görmek kolay! Ya bu kadar ucuzlamayın! Kardeşlerim bırakın bu Batıcılığı, bırakın bu Batı hayranlığını.. Ne kadar ezik ve mahcupsunuz öyle. Kendinize gelin lütfen.

Paris katliamından sonra herkesin para verip tek sayısını almadıkları Charlıe Hebdo aşkı depreşti! “Meğer o dergiyi ne çok okuru ve seven varmış!” diyemiyoruz ama karanfil bırakan, Beyoğlu'nda "Korkmuyoruz!" sloganı atan, "Hepimiz Charlie'yiz" diyen bir nadanlar güruhunu görebiliyoruz maalesef. Bu ülkede her zaman pis Amerikan sakızını çiğnetecek insan buluyorlar. Çünkü manşetlerle alttan alta Ankara'ya vuranlar, "Hepiniz dincisiniz!" mesajını bilinçaltına yollayanlar, "Müslüman hunhardır!" algısını kitlelerle buluşturanlar az değil çünkü. Küresel sermayenin şerbetlediği medya, ‘Ee tabi sonunda ‘Ankara kullandığı bu dilden vazgeçmezse bu olayın altından kalkamaz!’ diye günlerdir Amerikan davulu çalıyor çünkü ... Adamlara kızamıyorum!

Bir yanda, İkitelli ve Beyoğlu’nda bu uşaklık karnavalı sürerken, öte yanda, dünyada hayat ve tarih olağan akışını sürdürüyor. Aydınlar dikkat edince Amerika Fransa geriliminin yeni görünümlerini hemen kolayca fark edebiliyorlar.

Evet, Paris'teki yürüyüşe, ABD'den Başkan Barack Obama ve Yardımcısı Joe Biden dahil, hiçbir üst düzey ismin katılmaması dikkat çekti. Fransız aydınlar ABD’nin bu tavrını tartışıyor. ABD basınına dönüp baktığımızda, Amerikan aydınına göre Obama ve Biden, güvenlik gerekçeleriyle Paris'e gitmedi. Ancak Cumhuriyetçiler Obama'ya tepki gösteriyor.

Fransa teröre 17 kurban verdi. Devlet Başkanı Hollande, insanlık yürüyüşü için dünya liderlerini Paris'e davet etti. Ancak İsrail BaşbakanıNetanyahu'nun gelmesini istemedi. Açıklanan gerekçesi ise dikkat çekiciydi: “Seçim kampanyası için ülkemde şov yapma!”

Ancak burada, istenmeyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun durumuna çok dikkat etmek gerekiyor. Hollande, Netanyahu'ya "Gelme!" dedi. Hollande , gerekçe olarak İsrail Başbakanı'nın bu yürüyüşü seçim kampanyası için malzeme yapması ihtimalini gösterdi. Ancak Netanyahu, Hollande’ın bu tavrına rağmen yürüyüşe katılma isteğinde ısrar etti. Hollande da bunun üzerine Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ı davet etti. 

Hollande'ın Netanyahu'ya duyduğu öfke, yürüyüşün ardından Paris'teki Büyük Sinagog'daki anma töreninde de hissedildi. Fransa lideri, Yahudi toplumundan yüzlerce davetlinin katıldığı etkinliğin büyük bölümünü takip etti. Ancak Netanyahu sahneye çıkınca koltuğundan kalkarak sinagogdan ayrıldı. 


Başkan Barack Obama ve Yardımcısı Joe Biden’ın yürüyüşe katılmamasının gerçek nedeni, koyduğu mesafenin Fransa ve uluslararası kamuoyu tarafından iyice hissedilmesini istemesi.Hollande’ınNetanyahu'nun gelmesini istememesinin gerçek nedeni de Paris katliamının arkasında İsrail’in olma ihtimali. Bu iki fotoğrafı üst üste koyduğumuzda Amerika’nın kirli maşası İsrail’e Paris katliamını yaptırarak Fransa’ya haddini bildirme girişimini hemen fark etmiyor muyuz?

Tabi İsrail’in Amarika’nın amacının dışında kendi özel amacı da var. 11 Eylül saldırılarıyla Amerika’da başardığı Yahudi Hıristiyan ittifakını Avrupa’da da başarmak. Avrupa, ABD’yi Suriye’de gerekli ve yeterli derecede desteklemiyor; hatta Fransa bağımsız davranarak Afrika ve Ortadoğu’da etkinliğini artırmaya çalışıyor.. Amerika Ortadoğu’daki operasyonlarına Avrupa ülkelerinin desteğini artırmasını istiyor. İsrail ise Avrupa ülkelerinin Filistin devletini tanımalarından rahatsız..

Fransa son bir haftada teröre 17 kurban verdi. İslam düşmanları, saldırıyı bahane edip Müslüman alemini hedef seçti. Ancak Fransa'nın başkenti Paris, İslamofobi lobisine tokadı indirdi. FransaCumhurbaşkanı François Hollande, teröre karşı tüm liderleri Paris'e davet etti. Aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu 50 ülkeden devlet adamı, Pazar günü Paris'e gitti. Kol kola girip 1.5 milyon kişiyle teröre karşı yürüdü.  Amerika ve İsrail’in hedefi haline gelen, İslamofobi lobisinin ağır darbe indirdiği Fransa’nın yanında olmak veHollande’ı desteklemekle Türkiye doğru yapıyor. Çünkü Hollande, Amerika ve İsrail’in oyununu bozmaya çalışıyor.

Hollande, uluslararası kamuoyuna mesajını Benyamin Netanyahu'yu yürüyüşe davet etmeyerek, daha doğrusu İsrail’le arasına mesafe koyarak verirken zaten Türkiye’nin sözkonusu desteğini çoktan hak ediyor..

Mustafa Yürekli - Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.