Paralel Yapı'nın yeni tuzağı!
Soruşturma Komisyonu'nun 5 Ocak'ta vereceği karar öncesi yükselen "Bakanlar Yüce Divan'da aklansın" sesleri, aslında AK Parti'yi karıştırıp Erdoğan'ı Köşk'ten indirmek isteyenlerin yeni oyunu.
Paralel Yapı ve destekçilerinin, 17 ve 25 Aralık darbe girişimi sonuçsuz kalınca Yüce Divan üzerinden yeni bir siyasal mühendislik kurguladığı orta çıktı. Soruşturma Komisyonu'nun 5 Ocak'ta vereceği karar öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'ye karşı kurulan "kumpas ittifakı" yeniden harekete geçti. "Yüce Divan'da aklanıp gelsinler" gibi masum görünen taleplerin arkasındaki plansa, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı'ndan indirmek ve AK Parti'yi bölüp seçimlerde güçsüz bir koalisyon hükümeti kurulması… Son bir yıl içinde ortaya çıkan tablo, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen Gülen örgütü tarafından kurgulanmış bir darbe girişimi olduğunu ortaya koydu. Bundan sonra örgütün en önemli amacı, bir algı operasyonuyla devlet içindeki eski paralel gücüne yeniden kavuşurken eski sempatizanlarını kazanmak. Bu amaçla kurun yeni tuzak da Yüce Divan... İşte o tuzak şöyle işleyecek:
TAKİPSİZLİK KARARI TARTIŞILACAK: Bakanlar dışında 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin mağdurları ile ilgili davalar düştü. TBMM bir kişi hakkında bile Yüce Divan kararı verirse takipsizlik kararları tartışmaya açılacak. Takipsizlik verilen tüm dosyaların açılması ve yargılamaların yeniden başlaması için çalışma yapılacak.
ALGI OPERASYONU, ZAYIF KOALİSYON: Algı operasyonunun bir sonraki hedefi AK Parti içine nifak sokmak. Paralel Yapı böylece önümüzdeki haziranda yapılacak genel seçimlerde, rahatça manipüle edebilecekleri zayıf bir koalisyon hükümeti kurulmasını amaçlıyor.
ERDOĞAN-DAVUTOĞLU ARASINI AÇMAK: Yüce Divan üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında görüş ayrılığı, bir ayrışma varmış gibi gösterilerek ikili arasında fitne çıkarılmaya çalışılacak.
PARALEL POLİSLER KURTARILACAK: 17 ve 25 Aralık siyasete müdahale planını hazırlayan, yasadışı dinlemeler ve sahte delil üretme gibi suçlardan meslekten atılan, halen tutuklu bulunan Paralel Yapı'ya mensup polis şefleri için Anayasa Mahkemesi üzerinden bireysel başvuru yöntemiyle tahliye kapısı aralanacak.
YÜCE DİVAN NE KADAR ADİL: Bu süreçteki en önemli aktör ise Anayasa Mahkemesi olacak. Bunun için de bugüne kadar verdiği birçok yanlı ve siyasi karara rağmen mahkeme, adil ve makul bir yargı platformu gibi sunulmaya çalışılıyor. Üyelerin bir kısmı değişse bile raportör ve çalışanları arasında halen Paralel örgütün sadık elamanı olan bu yapının, sağlıklı ve adaletli bir hukuki karar vermesi beklenmiyor. Twitter, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki atamalar ve tam gün yasası konusunda aldığı kararlarla hükümeti sıkıştırıp zora sokma konusundaki kararlılığı net görülen Anayasa Mahkemesi'nin 4 eski bakanla ilgili adil karar vermesi hayal gibi görünüyor.
Kaynak: Sabah
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.