Özyürek: Tayyip Bey sağlam, düşmez?

Özyürek: Tayyip Bey sağlam, düşmez?
 Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ilginç diyaloglar yaşandı. CHP'li üyelerin kendi aralarında yaptığı sohbet mikrofonlara takılırken, hükümetin...

 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ilginç diyaloglar yaşandı. CHP'li üyelerin kendi aralarında yaptığı sohbet mikrofonlara takılırken, hükümetin bütçe nedeniyle düşürülüp düşürülemeyeceği ihtimalini konuştukları duyuldu.

Bu sırada CHP Milletvekili Mustafa Özyürek'in, "Tayyip Bey sağlam, düşmez." sözü dikkat çekti. Diyalog şöyle gelişti: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Başmüzakereci Egemen Bağış'a bağlı kuruluşların bütçesini görüşmek üzere komisyon toplandı. Çoğunluk sağlanamayınca görüşmeler ertelendi. Bu arada, CHP'ye ayrılan sıralarda oturan vekiller arasında bütçe ve hükümet düşmesi çerçevesinde konuşmalar oldu. CHP'li Özyürek, "Demirel'in bütçesi reddedilmişti." deyince başka bir vekil, "Bütçesi reddedilen hükümet düşüyor yalnız." dedi. Bunun üzerine Özyürek, "İsmet Paşa'yı da Amerika'dayken düşürmüşlerdi. Meclis düşürdü biliyorsunuz." hatırlatmasını yaptı. Ardından da, "Tayyip Bey sağlam, düşmez." diye ekledi. Bunun üzerine arka sıralardan, "Düşmez kalkmaz bir Allah, belli olmaz abi." ifadesi işitildi.

SİS NEDENİYLE TOPLANTI İKİ KEZ ERTELENDİ

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin 2011 yılı bütçesi ve 2009 yılı kesin hesabı görüşmeleri vardı. Ancak bütçe görüşmelerine 'sis' rötarı yapıldı. İstanbul'da ulaşımı olumsuz etkileyen sis nedeniyle bazı milletvekillerinin uçaklarının rötar yaptığı öğrenildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Devlet Bakanı Egemen Bağış ise görüşmede hazır bulundu. Muhalefet de BDP'li vekiller dışında tam katılım gösterdi. Çoğunluk sağlanamayınca saat 11.00'de başlaması öngörülen toplantı önce 12.00'ye, sonra da 14.00'e ertelendi. Görüşme, yeter sayısına ulaşılmasının ardından 14.00'te başladı.

Bu arada komisyona verilen arada Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın'ın odasında, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır için doğum günü kutlaması yapıldı. Bozkır, üzerinde 'Fenerbahçe Stadyumu' yazılı pastayı kesti. Kutlamaya Bülent Arınç ve Egemen Bağış da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.