Özel Harekât PKK'yı bozguna uğrattı

Özel Harekât PKK'yı bozguna uğrattı
PKK militanları Özel Harekat noktasını kanlı eylem için hedef seçtiler ama özel eğitimli uzmanlar militanları neye uğradıklarını şaşırttı. Özel...



PKK militanları Özel Harekat noktasını kanlı eylem için hedef seçtiler ama özel eğitimli uzmanlar militanları neye uğradıklarını şaşırttı.

 

Özel Harekat polisi, Diyarbakır?ın Dicle ilçesinde üç ayrı noktaya saldırı düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarını bozguna uğrattı. Çatışmada bir terörist öldürülürken, bir terörist de yaralı olarak yakalandı. Çok sayıda yaralı PKK?lının da kırsala kaçtığı belirtildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün gece Dicle ilçesinde yaşanan saldırı ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Toprak, terör örgütü mensuplarının emniyet amirliği binası, polis lojmanları ve özel harekat polis noktasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini belirterek, polisin anında karşılık vermesiyle 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 teröristin de yaralı olarak yakalandığını bildirdi.

Vali Toprak, saldırı sırasında roketatar mermilerinden birinin Shortland marka zırhlı aracın üstündeki kuleye isabet ettiğini, ancak patlamadığını belirterek, teröristin ikinci roketi ise atmak üzereyken çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini anlattı. Toprak, ölü ele geçirilen teröristin üzerinden 2 adet el bombası, roketatar, roketatar mermisi ve bir tabanca çıktığını kaydetti. Kaçan teröristlerin takibi sırasında, polis aracına uzun namlulu silahlarla bir başka saldırı daha gerçekleştiğini anlatan Toprak, bu saldırı sonrasında yaşanan çatışmada bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini belirtti. Vali Toprak, bazı örgüt mensuplarının da yaralı olarak kaçtığının bilgisi olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.